Afyonkarahisar'da Şehir Potansiyelini Ortaya Çıkarmayı Hedefleyen Ortak Akıl Buluşmaları Düzenlenecek

Afyonkarahisar'da Şehir Potansiyelini Ortaya Çıkarmayı Hedefleyen Ortak Akıl Buluşmaları Düzenlenecek

Siyaset 23.01.2024 12:58:00 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, Türkiye'nin en güzel ve özel şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Kurtuluş Savaşı'nın kilit şehri olması, Anadolu'nun kapısı olması, iklimlerin, medeniyetlerin ve lezzetlerin kesiştiği bir noktada bulunmasıyla dikkat çeker. Doğal güzellikleri ve zengin kültürel birikimiyle ün yapmıştır. Ayrıca, üretiminde öncü markalara ev sahipliği yapması, gastronomi lezzetleri, sanayisi ve yenilikçi yatırımlarıyla ön plana çıkar. Mermer ve jeotermal potansiyeli, turizm, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde de başarılıdır. Afyonkarahisar,

 sadece kendi sınırları içinde yaşayan ve üreten insanlar için değil, dünyanın farklı ülkelerinde ekonomik-sosyal hayata katkı sağlayan insanlar için de önemli bir bağdır. Şehirdeki potansiyeli ortaya çıkarmak, yeni hedefler koymak ve rekabetçiliği artırmak amacıyla Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı moderatörlüğünde Ortak Akıl Buluşmaları düzenlenecektir.

 Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu buluşmalar, şehirdeki farklı kesimlerden katılımcıları bir araya getirecektir. Akademisyenler, girişimciler, sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, sanatçılar, sanayiciler, iş insanları, bürokratlar, turizmciler, toplum önderleri, eğitimciler ve gençler gibi geniş bir katılımcı yelpazesi bulunmaktadır.

 Bu platform, turizm, kültür, sanayi, gastronomi, gençlik, girişimcilik ve eğitim gibi farklı alanlarda gerçekleştirilecek olan buluşmalara ev sahipliği yapacaktır. 

Ortak Akıl Buluşmaları'nda şehrin sorunları tüm yönleriyle ele alınacak, bilgi paylaşımı yapılacak ve ortaya çıkan fikirlerle yeni bir hikaye ve stratejik hedefler ortaya konulacaktır. Ayrıca gençlere yönelik olarak Liseli Gençler Buluşması, Üniversiteli Gençler Buluşması, Genç Girişimciler Buluşması ve Kırsalda Yaşayan Gençler Buluşması gibi etkinlikler düzenlenecektir.

 Tematik toplantılar, şehrin mevcut durumunu analiz etmeye ve ortak bir vizyon geliştirmeye odaklanarak kurumlar ve kişiler arası iş birliği ve ortak çalışmalar için bir alt yapı oluşturacaktır. 

Bu süreç, Afyonkarahisar'ın sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayacak dinamik ve kapsayıcı bir süreci başlatmanın temelini atacaktır. #Afyonkarahisar #OrtakAkılBuluşmaları #şehircilik #kalkınma #turizm #sanayi #gastronomi #gençlik #girişimcilik #eğitim


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °