Afyonkarahisar'da Şehit Teğmenin İsmi Verilen Sokakta Asılan Pankart Siyasetin Gündemine Oturdu

Afyonkarahisar'da Şehit Teğmenin İsmi Verilen Sokakta Asılan Pankart Siyasetin Gündemine Oturdu

Gündem 27.12.2023 11:14:32 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'ın Sinapaşa ilçesine bağlı Güney Ksb. Çalışlar Mahallesi, son dönemlerde dikkat çeken bir mesajla gündeme geldi. Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın isminin verildiği sokakta asılan pankartta yazılanlar, bölgesel ve ulusal siyasetin gündemine oturdu.

Pankartta, "Siz DEM'lenirken, Biz ŞEHİT verdik" ifadeleri kullanılarak, bölücü terör örgütlerine ve devlete ihanet ettiği düşünülenlere karşı Anadolu insanının tepkisini yansıtıyor.

Bu durum, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın da dikkatini çekti. Milletvekili Özkaya, bu ifadelerin Anadolu irfanının terör ve ihanet karşısında sergilediği sağduyulu yaklaşımın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Özkaya, bu tür mesajların, toplumun bir kesiminin bazı siyasi olaylar karşısında duyarsız kalmasını eleştirirken, diğer yandan vatanın korunması ve terörle mücadele esnasında verilen şehitlerin hatırlatılmasını önemli bulduğunu ifade etti.

Milletvekili, ayrıca bu tür pankartların, Türk toplumunun birlik ve bütünlüğüne vurgu yaparak insanları vicdani ve ideolojik açıdan sağlam bir zeminde birleştirme gücüne de sahip olduğuna işaret etti. Özkaya, pankartın içerdiği mesajın, akıl ve vicdan sahibi herkesin terörle mücadelede ortaya koyduğu ortak duruşun önemine dair bir hatırlatma olduğunu sözlerine ekledi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °