Afyonkarahisar'da Teleferik Projesi Hızla İlerliyor

Afyonkarahisar'da Teleferik Projesi Hızla İlerliyor

Gündem 8.06.2023 17:15:27 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek teleferik projesinde çalışmalar hızla ilerliyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çalışmaları yerinde inceleyerek, alt istasyon sahasında oluşturulacak sosyal tesis ve rekreasyon alanları ile halatların kurulumunu denetledi. Özellikle zirvedeki ankraj çalışmaları için gerekli olan malzemeler yük asansörü ile taşınıyor.

Aynı zamanda, proje kapsamında kaleye yük asansörü de kuruldu. Başkan Zeybek ve ekibi, üst istasyonda yapılan işlemler için gerekli ekipmanların taşındığı yük asansörü alanında incelemelerde bulundu. Başkanı, kale zirvesine çıkışta yük asansörünü çalıştırarak deneyimledi ve tarihi Karahisar Kalesi'ni kendi telefonu ile pozladı.

Başkan Zeybek, teleferik projesi hakkında bilgi vererek, kabinlerin halatlarının geldiğini ve deneme sürüşlerinin Zafer Haftası'nda başlayacağını açıkladı. Alt istasyonda yapılacak olan sosyal tesislerin inşaatının hızla devam ettiğini belirten Zeybek, teleferiğin halatının geldiğini ve ağır malzemelerin helikopterle, küçük malzemelerin ise yük asansörü ile taşınacağını söyledi. Başkan, projeleri ile anılmak istediklerini ve vaatlerini mutlaka yerine getireceklerini ifade etti.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °