Afyonkarahisar'da Teleferik Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'da Teleferik Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.

Gündem 4.05.2023 01:18:15 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da yıllarca tartışma konusu olan teleferik projesinde temel atma töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in yoğun emek ve gayretleri sonucunda gerçekleşen proje hayata geçirildi. Tarihi Karahisar Kalesi'ne ulaşımın teleferik sistemiyle yapılacağı projede, teleferik kabinleri de sergilendi.

Törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri, firma yetkilisi, milletvekili adayları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, törende yaptığı konuşmada, projenin Afyonkarahisar'a değer katacağını ve bölgenin gelişmesine yardımcı olacağını belirtti. Milletvekilleri de projenin önemine vurgu yaparak, hayırlı olmasını dilediler.

Teleferik projesi tamamlandığında vatandaşlar, tarihi konakların üzerinden şehrin eşsiz manzarasına karşı seyahat ederek, Karahisar Kalesi'ne ulaşabilecekler. Projede, turizm şirketlerinin Afyonkarahisar Kalesi'ne gezi programı düzenlemesi de mümkün olacak.

Teleferik, yolcuları 138 metre yüksekliğe taşıyacak ve proje kapsamında, yürüyüş yolları, sosyal donatı alanları, seyir terasları, cam teras ve kafeteryalar da yer alacak. Tarihi Karahisar Kalesi'nin daha çok turist tarafından ziyaret edilmesi amaçlanıyor.

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °