Afyonkarahisar'da Yurtlar Arası Spor Turnuvaları Başlıyor!

Afyonkarahisar'da Yurtlar Arası Spor Turnuvaları Başlıyor!

Gündem 8.12.2023 16:43:00 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yurtlarda kalan öğrencilerin spor faaliyetlerine katılımını artırmak için yurtlar arası spor turnuvaları düzenleyecek.

Turnuvalar futbol, voleybol, satranç, basketbol ve masa tenisi alanlarında düzenlenecek. Afyonkarahisar'da bulunan tüm yurtlarda kalan öğrenciler turnuvalara katılabilecek.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Yurt Müdürleri ile online bir toplantı gerçekleştirerek voleybol, basketbol ve futbol branşlarında yarışacak yurt takımlarının fikstürlerini çekti.

Turnuvalar, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek. Yurtlarda gerçekleştirilen spor etkinlikleri ile 14.000 öğrenci arasından yurtlarını temsil edecek takımlar belirlenerek il genelinde düzenlenen yurtlar arası turnuvalara katılacak.

Turnuvaların sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalya verilecek, en iyi derece elde eden takımlar ve sporcular Türkiye genelinde düzenlenecek olan bölge yarışmalarına katılma hakkı kazanacak.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, turnuvalar hakkında bilgi vererek, "Yurtlarımız yalnızca bir barınma yeri değil, aynı zamanda spor, sanat ve kültür faaliyetlerinin gerçekleştirildiği mekanlardır. Bu turnuvalarla, yurtlarda kalan öğrencilerimizin spor etkinliklerine katılımlarını artırmayı ve onları sporla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu turnuvaların öğrencilerimizin kişisel gelişimine ve sosyal becerilerine katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Turnuvaların 9 Aralık Cumartesi günü başlayacağını belirten İl Müdürü Kasapoğlu, "Afyon Kocatepe Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda yapılacak açılış seremonisi ile yurtlar arası spor turnuvalarının başlayacağına tanıklık edeceğiz. Seremoninin ardından öğrencilere Afyonkarahisar'ın yöresel lezzeti sucuk ikram edilecek. Tüm öğrencileri spor faaliyetlerine katılmaya ve açılış seremonisine davet ediyorum" dedi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °