AFYONKARAHİSAR’DA KURU PEYZAJ GÜZELLİĞİ

MODERN ŞEHİR ANLAYIŞINDA ESTETİK VE SU TASARRUFU ÖNCELİK

Gündem 10.08.2023 14:09:00 0
AFYONKARAHİSAR’DA KURU PEYZAJ GÜZELLİĞİ

MODERN ŞEHİR ANLAYIŞINDA ESTETİK VE SU TASARRUFU ÖNCELİK

 

 Şehrin dört bir yanını bir yandan rengarenk çiçeklerle bezeyen Belediye son dönemde cadde ve bulvarlardaki orta refüjler başta olmak üzere rekreasyon alanlarında az su isteyen bitki ve çiçeklerin ekimine de ağırlık veriyor.

        Yeşil alanlarda damlama sulama yöntemiyle önemli ölçüde sudan tasarruf sağlayan Belediye şimdi de kuru peyzaj uygulamasıyla tasarruf oranını daha da ileri bir boyuta taşıyor. 

Bu sayede bir yandan su tasarrufu sağlanırken bir yandan sürücü güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

 Afyonkarahisar’a estetik görünüm kazandırmak amacıyla peyzaj çalışmalarını büyük bir titizlikle yapan Afyonkarahisar Belediyesi yeni düzenlemelerle de dikkatleri çekiyor.

 Kent genelinde su kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar sürdüren ekiplerimiz çevre düzenlemesi uygulamalarında da tasarruf sağlayan yöntemleri kullanmayı sürdürüyor. O yöntemlerden biri olan kuru peyzaj uygulaması ise rekreasyon alanlarında yapılıyor.

BELEDİYE DEN KURU PEYZAJ ÇALIŞMASI

 Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeşil alan çalışmalarının yanı sıra kuru peyzaj da yaparak Afyonkarahisar’ın güzelliğine güzellik katıyor

. Rekreasyon alanlarında renkli dolomit taşlar ile süslenen park, bahçe, orta refüjler ve kavşak noktaları oldukça dikkat çekiyor.

 Güzel görünümün yanı sıra kuru peyzaj çalışmaları sulama gerektirmediği için su kaynaklarının tasarrufu sağlanıyor.

Sınırlı su kaynakları ve küresel iklim değişikliği nedeniyle su tasarrufu sağlayacak uygulamalara öncelik veren Belediye, su kaynaklarını daha bilinçli ve verimli şekilde kullanarak hem doğayı korumaya hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor.

 Bu noktada yapılan Kuru peyzaj uygulamasıyla estetik görünüm kadar büyük oranda tasarruf da sağlanıyor.

 Uygulama şekillerinin tasarımını titizlikle seçen ekiplerimiz, doğadan ilham alarak çiçekten böceğe, yapraktan kilim motiflerine, geometrik desenlerden gökyüzü sembollerine kadar görsel açıdan zengin ve yaratıcı kuru peyzaj çalışmalarıyla şehrimize renk katıyor.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °