“Afyon’un doğası saklı bir hazine gibi”

“Afyon’un doğası saklı bir hazine gibi”

Gündem 17.05.2023 13:11:00 0
“Afyon’un doğası saklı bir hazine gibi”

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına Dağcılık ve Doğa Koruma Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Enes Ertan Kulaksız ve Topluluk Başkanı Furkan Özcan konuk oldu. Kulaksız ve Özcan programda insanlara şehir hayatının stresinden kurtulup doğa sporu ve dağcılıkla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundular.

“Doğa korumaya yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz”

Dağcılık faaliyetlerine başlamadan önce öğrencilere gerekli bilgilendirmeleri yaparak olası kazalardan korunmak için teorik ve uygulamalı olarak eğitimler düzenlediklerini söyleyen Topluluk Akademik Danışmanı Arş. Gör. Enes Ertan Kulaksız, “Trekking, hiking ve kaya tırmanışı gibi etkinlikler düzenliyoruz. Doğa gezileri düzenleyerek gençlerimize topluluğumuzu tanıtıyoruz. Doğa gönüllüleri yetiştirmek amacı ile doğa koruma eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Doğa korumaya yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Zaman zaman okulları ziyaret ederek dağcılık ve doğa korumanın önemini anlatan seminerler düzenliyoruz. Çevre üniversitelerin dağcılık ve doğa koruma toplulukları ile temasımızı koruyarak ortak faaliyetlere katılıyoruz” diye konuştu.

“Afyon’u birlikte keşfedelim”

Afyonkarahisar’ın doğasının saklı bir hazine gibi olduğunu kaydeden AKÜ Dağcılık ve Doğa Koruma Topluluğu Başkanı Furkan Özcan, “Örneğin Ege’nin en yüksek zirvesi olan, 2 bin 675 metre yüksekliğindeki Sultandağı Gelincik ana zirvesi ilimizde bulunuyor. Buraya zaman zaman tırmanış gerçekleştiriyoruz. Daha birçok güzel rota Afyonkarahisar’da yer alıyor. Buraları keşfetmek üzere üniversitemizde öğrenim gören arkadaşlarımızı topluluğumuza bekliyoruz” ded


Anahtar Kelimeler: “Afyon’ doğası saklı hazine
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °