“Afyon’un mutfağı bambaşka”

“Afyon’un mutfağı bambaşka”

Yasam 23.10.2023 16:11:00 0
“Afyon’un mutfağı bambaşka”

 

 

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan Gün FM’in konuğu oldu. Kalkan bu yıl beşincisi düzenlenen Gastro Afyon Festivali’nin oldukça başarılı geçtiğini söyleyerek emek verenlere teşekkür etti.

Afyon’un mutfağının bambaşka olduğunu söyleyen Kalkan, “Birçok özel yemeğimiz var. Biz il olarak hem mutfakta gerekli olan ürünlerimizi üretiyor, hem de bunları eşsiz yemeklere dönüştürüyoruz. Geçmişte kalan yemeklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli. Bununla ilgili çeşitli çalışmalarımız var” diye konuştu.

“Gastro Afyon ilgi gördü”

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Gastro Afyon Festivali’nin güzel etkinliklerle gerçekleştirildiğini söyleyen Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, “Gelen misafir şeflerimizin konuşmaları ve düzenlenen yemek etkinlikleri çok ilgi gördü. Festivalin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Afyonkarahisar Valimiz Sn. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve tüm katılan, destek olan firmalarımızın yetkililerine çok teşekkür ederim” dedi.

Aşçılık mesleğinin son yıllarda gençler tarafından oldukça ilgi gördüğünü kaydeden Kalkan, bunda televizyondaki yemek yarışmalarının da etkili olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: “Afyon’ mutfağı bambaşka”
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °