AGC Başkanı Akar "Ozsoy Afyon Basınını birleştirdi'

AGC Başkanı Akar "Ozsoy Afyon Basınını birleştirdi'

Gündem 23.04.2024 09:03:00 0
AGC Başkanı Akar

AGC Başkanı Akar  "Ozsoy Afyon Basınını birleştirdi'
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Akar AGC Onursal Başkanlığı yapan Hacı Hakkı Ozsoy u rahmetle andığını belirterek ' Onursal Başkanımız  Hacı Hakkı Ozsoy Afyon basınına sosyal ve kültürel anlamda onemli katkılar verdi ' dedi. 
AGC Başkanı İsmail Akar yaptığı açıklamada söyledi" Cemiyetimizin Onursal Başkanı Hacı Hakkı Ozsoy  u  toprağa verilişinin 2.Senesinde özlem ve rahmetle anıyoruz. Ozsoy ömrünün son günlerinde basını birleştirme konusunda emek vermiştir. İş ve basın hayatı dışında sosyal alanlarda ilimize önemli hizmeti vardır.Hakkı Ozsoy Aafyon Kocatepe Üniversitesi nin 1974 kurucu üyeliği, Afyon Kızılay Şubesinde 43 yıl aralıksız Şube Başkanlığı, Huzurevi Derneği Kurucu Üyeliği,  Afyon Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Dumlupınar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı gibi sosyal alanlarda da ilimizdeki yararlı hiznetlerde etkin rol oynadı'dedi 
AGC Başkanı İsmail Akar 'Hakkı Özsoy Afyon basının ağabeyi olarak her daim uzlaşmacı ve birleştirici görevler aldı.Afyon Basın – Yayın Derneği ve Afyon Gazeteciler Cemiyetinin birleşme aşamasında unutulmaz katkı verdi.

 AGC Onursal Başkanı olarak son günlerine kadar cemiyette her zaman tüm toplantı ve ziyaretlere katıldı. AGC de çalıştı yol gösterdi.'dedi Başkanlığıyla birlikte, sosyal hizmet ve yardım amaçlı, sivil toplum örgütlerinde  Hacı Hakkı Ozsoy un çalıştığını vurgulayan Başkan Akar 'Özsoy 1987’de günlük yerel Türkeli Gazetesi’ni devir almış, 2019 yılına kadar da aktif gazetecilik yaptı. Son olarak ta ömrünün 80 yılını içeren Afyonu kültür sanat sosyal ve ekonomik hayatına ışık tutan bir kitap armağan ederek aramızdan ayrıldı. Bu vesile ile kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Saygı ve sevgiyle anıyorum 'dedi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °