AGC’den Başkan Köksal’a ziyaret

AGC’den Başkan Köksal’a ziyaret

Gündem 29.04.2024 14:19:00 0
AGC’den Başkan Köksal’a ziyaret

Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetim kurulu üyeleri Afyon belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ziyaret etti. AGC Başkanı İsmail Akar, AGC Genel Sekreteri Hakan Dilek, yönetim kurulu üyeleri Ömer Elçi, İsa Kuş başkan Köksal’ı tebrik ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını temennisini dile getirdiler. 

AGC Başkanı Akar, yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

“Afyon Gazeteciler Cemiyeti, 1983 senesinden bu yana aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor.

 Bu zamana kadar çok fazla üye müracaatı talepleri de vardı.

 Son 6 ayda 35-40 tane daha yeni üyemiz oldu. Sizin de sevinebileceğiniz güzel bir haber vereyim. 

Bu yeni üyelerin içerisinde kadın üyemiz çok fazla arttı. Yaklaşık 3’te 2’si kadın üyemiz oldu. Genç ve alanda çalışan arkadaşlarımız üye oldular.

 Üyelik sistemi şöyle çalışıyor; müracaat ediyorlar, 3 aylık bir deneme süreci aşamamız var, komisyonumuz var bizim bu deneme süreci aşamasında komisyondaki arkadaşlarımız onların gerçek anlamda çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorlar, fiili olarak alanda mı değil mi bunu da kontrol ediyorlar.

 Ondan sonrada yönetime geliyor. Yönetimde komisyondan geçen, uygun olanları kabul ediyor.

 En son üye sayımız şu anda 124’tü. 

‘AFYONKARAHİSAR’IN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA YANINIZDAYIZ’

 Önümüzdeki günlerde de genel kurul yapacağız. Afyonkarahisar’da seneler sonra ilk defa hem Cumhuriyet Halk Partili hem kadın belediye başkanı olmasından dolayı bizzat basın mensupları olarak da Afyonkarahisar’ın menfaatleri çabası içerisinde her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu zamana kadarki süreçte de çalışmalarınızı basın mensupları olarak yazılı, görsel ve işitsel medya ile çok yakından takip ediyoruz. Son dönemde bir rozet, araç stickerı, araç tanıtma kartı ve kimlikleri yenileme çalışmamız oldu. Kimlikler, araç tanıtım kartları 3 yılda bir yenileniyor, her genel kurulda. Biz de genel kurul öncesi böyle bir çalışmayı yaptık. 

Size de biraz sonra bir rozet takdim edeceğiz. Yasin Bey bizim meslektaşımız olarak araç stickerını ve rozetini getirdik. Ona da müsait olduğu bir zamanda teslim edilir.

 Bizim sizden talebimiz de şu, eğer mümkün olursa araç tanıtım kartı olan, bizim cemiyete üye olan arkadaşlarımız otopark ücretinden muaf tutulursa makbule geçecek diye düşünüyorum.

 Araç tanıtım kartlarımız kare kodlu olduğu için rahatlıkla sorgulama yapılabilir.

 Başarılar diliyorum, belediye başkanlığınız hayırlı olsun.”

 Belediye Başkanı Burcu Köksal ise konuşmasında şunları kaydetti: 

“Afyon Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan, araç tanıtım kartı olanlardan otopark ücreti alınmaması konusunu bir sonraki belediye meclis toplantısında teklif edelim, belediye meclisimiz kabul ederse uygulanabilir. 

 Bunu biz değerlendirelim. 

Çünkü sivil toplum kuruluşlarından gelen önerileri, projeleri değerlendiriyoruz.

 Elbette vatandaşın yararına olan bütün işlerde, yapılacak hizmetlerde elimizi taşın altına bizde koyacağız.

 Elimizden geleni yapacağız.

 Ben ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim.

 Milletvekili olarak basınla ilgili birçok konuyu meclise taşıdım.

 Basın emekçilerinin hakları konusunda elimizden gelen mücadeleyi verdik. 

Şimdi hizmet boyutunda da inşallah Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak basınla ilişkilerimizi en iyi şekilde götürerek, bu şehre hizmet edeceğimize inanıyorum. 

Kapım her zaman basın mensubu arkadaşlara açık.

Çünkü basın bence Türkiye’de yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet. Vatandaşın objektif olarak haber alması hakkında, Türkiye’de olan bitenlerle ilgili en büyük görev basına düşüyor. Bu nedenle ben de sürekli hem yerel basını hem ulusal basını takip eden bir insanım. 

Bazen bizim göremediğimiz şeyleri sizler görüyorsunuz. 

Biz de bu vasıtayla bunları görmüş, öğrenmiş oluyoruz, müdahale edebiliyoruz.

 Dediğim gibi, bütün basın mensubu arkadaşlara bir telefon kadar yakınım. 

Aradıklarında, geldiklerinde, istedikleri her konuda gerekli bilgileri vereceğiz.

 Gerekli hizmetleri de elimizden geldiğince yerine getireceğiz. İnşallah bundan sonra hepimizin gayesi daha güzel bir Afyonkarahisar inşa etmek, 

Afyonkarahisar’ın sorunlarını çözmek, Afyonkarahisar’da güzel işler yapmak. Bunun için de hep birlikte uyum içerisinde çalışacağız. 

İstişareyle, ortak akılla bu şehri birlikte yöneteceğiz.”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni üyesi olarak Belediye Başkanı Burcu Köksal’a cemiyet rozetini Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Akar takdim etti.   


Anahtar Kelimeler: Başkan Köksal’ ziyaret
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °