AGD FİLİSTİN İÇİN SINIRDA BULUŞTU

AGD FİLİSTİN İÇİN SINIRDA BULUŞTU

Gündem 23.10.2023 16:15:00 0
AGD FİLİSTİN İÇİN SINIRDA BULUŞTU

 

 

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde, Hatay'da bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda dev bir eylem düzenlendi.


 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce araçtan oluşan konvoyla Hatay sınırına gelen on binlerce kişi, katil İsrail rejimine tepki gösterdi ve Filistin direnişinin yanlarında olduklarını haykırdı. AGD Afyonkarahisar Şubesi’nin de yaklaşık 25 araçla destek verdiği konvoy Pazar günü saat 14:00’da Hatay Cilvegözü sınır kapısına ulaştı. Sınır kapısındaki eylemde konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Turhan, "Allah razı olsun, Mehmetçik gece gündüz vazife yapıyorlar. Diyoruz ki; Mehmetçik Gazze'ye... Bunun neresi hamaset? Biz düne kadar nöbet tuttuğumuz yerleri tekrar istiyoruz. Gazze'de, Kudüs'te olmak bizim askerimize, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) ordusuna yakışmayacak da kime yakışacak? Bizim Mehmetçik'imize Kudüs'ün fethi, analarının ak sütü gibi yakışır" ifadelerini kullandı.


 

HAMAS’ın askeri kanadı konumundaki İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim tarihinde başlayan Aksa Tufanı operasyonu ile birlikte İsrail rejimine ağır bir darbe vurmuştu. Operasyonlar hakkında sürekli bilgilendirmede bulunan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İslam âlemine önemli bir çağrı yapmıştı. Ebu Ubeyde, yapmış olduğu açıklamada, İslam ümmetini sınırlara davet etmiş ve böylece İsrail'e tepki gösterilmesini istemişti.

Filistin direnişinin 7 Ekim tarihinde başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ile birlikte teyakkuza geçen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) meydanları boş bırakmıyor. Filistin direnişine destek olmak amacıyla birbirinden anlamlı faaliyetlerde bulunan AGD'nin öncülüğünde on binlerce kişi Hatay sınırında bir araya gelerek işgalci İsrail rejiminin katliamlarına tepki gösterdi. Siyonistlere net bir mesaj veren AGD mensupları Filistin topraklarının özgürlüğü yolunda kararlı olduklarını gösterdi.


 

GAZANIZ, CİHADINIZ MAKBUL OLSUN

On binlerce Müslüman’ın Filistin'e destek amacıyla bir araya geldiği eylemde AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan da konuşmada bulundu. Turhan, “Gazanız, cihadınız makbul olsun. Türkiye'nin dört bir yanından Gazze'ye ve Kudüs'e destek olmak için gelen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizim buraya gelmemizde çeşitli maksatlar var. Bunlardan bir tanesi bizim için mücadele eden, cihat eden kardeşlerimize ruhumuzu, sesimizi biraz daha hissettirebilir miyiz düşüncesidir" ifadelerini kullandı.


 

BU TOPRAKLARDA ALLAH-U EKBER NİDALARI SUSTURULAMAYACAK

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Hatay'da yaptığı konuşmada, Gazze'deki çocuklarla ve Kassam Tugayları'nın yiğitleri ile aynı duyguları taşıdıklarını dile getirdi. Hatay'ın sözde Arz-ı Mev'ud içinde bulunduğunu kaydeden Turhan, bu topraklarda Allah-u ekber nidalarının susturulmayacağını belirtti. Turhan, "Amik Ovası'ndaki cihada hazırlanan Müslümanlarız biz. Zalimler geri adım atacağımızı düşünmesin" diye konuştu.


 

MEHMETÇİK'İMİZE KUDÜS'ÜN FETHİ ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ YAKIŞIR

Mescid-i Aksa tamamen özgür olana dek mücadelelerinin süreceğini aktaran AGD-MGV Genel Başkanı Turhan, "Allah razı olsun, Mehmetçik gece gündüz vazife yapıyorlar. Diyoruz ki; Mehmetçik Gazze'ye... Bunun neresi hamaset? Biz düne kadar nöbet tuttuğumuz yerleri tekrar istiyoruz. Gazze'de, Kudüs'te olmak bizim askerimize, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) ordusuna yakışmayacak da kime yakışacak? Bizim Mehmetçik'imize Kudüs'ün fethi analarının ak sütü gibi yakışır" dedi.


 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ KABUL ETMİYORUZ

Turhan, konuşmasında, İslam ülkelerinin liderlerine de çağrı yaptı. "Sözün bittiği yerdeyiz. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam ülkelerinin liderlerinden kınama değil karar verme, yollara düşme ve kara ya da hava harekâtı yapmalarını istiyoruz" diyen Salih Turhan, "İki devletli çözümü kabul etmiyoruz. Filistin topraklarının bir karışı dahi İsrail adlı terör örgütüne verilemez. Filistin'in tamamının Müslümanların olmasını istiyoruz" sözlerini sarf etti.


Anahtar Kelimeler: FİLİSTİN SINIRDA BULUŞTU
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °