Agır hasarlı yapılara girilmesine izin verilmeyecek! Genelge yayımlandı

Agır hasarlı yapılara girilmesine izin verilmeyecek! Genelge yayımlandı

Gündem 20.02.2023 10:23:00 0
Agır hasarlı yapılara girilmesine izin verilmeyecek! Genelge yayımlandı

Çerez Ayarlarına Git

 

Haberler

Haberi Paylaş

 

Deprem bölgesinde eşya almak için ağır hasarlı yapılara girilmesine izin verilmeyecek! Genelge yayımlandı

19 Şubat 2023 19:15

Yerel

 

Depremin vurduğu illerde, yıkık, acil yıktırılacak ve ağır hasarlı binalara, vatandaşların eşyalarını almak için girmesi veya girmemesine yönelik kuralların yer aldığı genelge AFAD tarafından yayımlandı. Genelgede, acil yıkılacak ağır hasarlı binalara girilmesine hiçbir şekilde izin verilmeyeceği belirtilirken, kontrollü tahliye yapılacak binalara ise görevlilerin kontrolünde girilebileceği vurgulandı.

 

İçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının, deprem bölgelerinde yıkık, acil yıktırılacak ve ağır hasarlı yapılara, afetzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi veya girilmemesi kurallarını içeren genelge, AFAD Başkanlığı'nca yayımlandı.

Hasarlı yapılardan eşya tahliyesine ilişkin genelge yayımlandı

Genelgede, yıkık, acil yıktırılacak binalara kesinlikle girilmesine müsaade edilmeyeceği belirtilirken, kontrollü tahliye yapılacak binalara da nasıl girileceği ve nelerin alınabileceği anlatıldı. Ayrıca tahliyelerin valilikler ve kaymakamlıklar koordinasyonunda, kolluk kuvvetleri gözetimde yapılacağının altı çizildi. Buna göre; afet gören alanlarda yıkık ve acil yıktırılacak yapı niteliğinde olduğu belirlenen yapılara kısa süreliğine de olsa girilmesi ve eşya alınması yasaklandı. Ağır hasarlı tüm yapılara giriş izni ve eşya alımı konusu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca görevlendirilen uzmanların raporu doğrultusunda değerlendirilecek.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °