Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi” açıldı.

Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi” açıldı.

Kültür-Sanat 29.03.2023 10:44:00 0
Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi” açıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde  Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi” açıldı.

Açılış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Peker, Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın yanı sıra Ahmet Şemsettin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi (UAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Şenel, Dekan Yardımcılarımız, öğretim elemanları ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.

Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın ardından konuşan ve sergi hakkında bilgi veren Ahmet Şemsettin Karahisari Sanat UAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Şenel, Ahmet Şemseddin Karahisari’nin Kanuni Sultan Süleyman döneminin çok önemli bir hattatı olduğunu, zamanında şemsü’l hat (hattın güneşi), yegâne-i asr (asrın biriciği), ferîd-i dehre (dünyanın en önde geleni) olarak anıldığını belirtti. 

Çok kıymetli bir hattat olan Karahisari’yi ve eserlerini tanıtmak, daha geniş kitlelerle buluşturmak üzere bu sergiyi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ahmet Şemseddin Karahisari’ye ait müselsel, mâkılî, muhakkak, nesih, sülüs, reyhânî hat örnekleri ve meşklerin yer aldığı sergide; Karahisari’nin Kanuni Sultan Süleyman için hazırladığı “Mushaf-ı Şerif”in tıpkıbasımı da yer alıyor. Sergi, sanatseverler tarafından 7 Nisan tarihine kadar M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde ziyaret edilebilecek.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °