Aile Bakanı Göktaş: Gençlerin ilgisiyle Aile ve Gençlik Fonu başvuruları başladı

Aile Bakanı Göktaş: Gençlerin ilgisiyle Aile ve Gençlik Fonu başvuruları başladı

Gündem 24.02.2024 12:21:01 0
Aile Bakanı Göktaş: Gençlerin ilgisiyle Aile ve Gençlik Fonu başvuruları başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'ta deprem bölgesinden başladığını ve gençlerin yoğun ilgisi olduğunu belirtti. Şu ana kadar 2914 çift başvuruda bulunduğunu açıklayan Bakan Göktaş, ilerleyen süreçte programı tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Tekirdağ'a yapılan ziyarette basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Göktaş, memleketinde bulunmanın memnuniyetini dile getirdi. TÜİK'in evlenme ve boşanma istatistiklerini paylaşan Göktaş, geçen yılın verilerine göre evlenen ve boşanan çiftlerin sayısının azaldığını söyledi. Bu verilerin sosyal politikaları güncelledikçe yenilediklerini gösterdiğini ifade eden Göktaş, evlenme ve boşanma konusunun dünya genelinde yaşanan nüfus artışı ve yaşlanma gibi faktörlerle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Göktaş, aileye yönelik politikalarının stratejik önem taşıdığını ve TÜİK'in güncel verilerinin aile koruma ve güçlendirme politikalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

Aile ve Gençlik Fonu'na yapılan başvuruları da değerlendiren Bakan Göktaş, gençleri evlilik sürecinde desteklediklerini belirtti. Programa şu ana kadar Adıyaman, İslahiye, Nurdağı, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'dan gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Göktaş, 2914 çiftin başvuruda bulunduğunu söyledi. İlerleyen süreçte programı tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Erken yaşta ve zorla evlilikler konusunda da açıklamalarda bulunan Göktaş, son 22 yıldaki çalışmalar sayesinde önemli mesafe alındığını belirtti. Erken yaşta evlilikle mücadele ettiklerini ve hem hukuki altyapıyı hem de sosyal boyutuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Göktaş, bu konuda sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Erken yaşta ve zorla evliliklerin yoğun olarak görüldüğü 28 ilde eylem planları uyguladıklarını da belirten Göktaş, Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi'nde erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadeleye odaklanacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, seçim dönemlerini "demokrasi şenliği" olarak nitelendirerek, demokratik rekabetin sağlıklı ve huzurlu geçmesini temenni etti. AK Parti'nin 22 yıldır hizmet odaklı belediyecilik yaptığını belirten Göktaş, partinin belediyelerinin toplumun ihtiyaçlarına odaklandığını ve huzurlu bir sosyal yapı inşa etmeye çalıştığını söyledi. Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlarının devam ettiğini de vurguladı. Ayrıca AK Parti belediyelerinin kadın istihdamını desteklediğini, gençlere imkanlar sunduğunu, yaşlıların sosyal hayata daha aktif katılımını sağladığını ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiğini belirtti. Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonları doğrultusunda belediyecilik hizmetlerini ilerleteceklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, Tekirdağ'da fabrikaları ziyaret etti. Arçelik, Bros ve Bony gibi fabrikalarda incelemelerde bulunan Göktaş, çalışanlarla sohbet etti ve üretim süreçlerini yerinde gözlemledi. Ayrıca Kapaklı Belediyesini ziyaret eden Göktaş, Belediye Başkanı ile görüştü ve esnafı dolaştı.

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °