"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Deprem bölgesinde Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular 15 Şubat'ta başlıyor"

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Deprem bölgesinde Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular 15 Şubat'ta başlıyor"

Gündem 5.02.2024 15:02:56 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." dedi. Bakan Göktaş, Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yılında Adıyaman'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Bakan Göktaş, Vali Osman Varol'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Göktaş, Hatay'dan Gaziantep'e giderken düşen polis helikopterinde şehit olan 2 pilota Allah'tan rahmet diledi. Depremden yaklaşık 1 yıl sonra hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Bakan Göktaş, depremin ardından devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ve yardımlarıyla vatandaşların yalnız bırakılmadığını ifade etti.

Bakan Göktaş, deprem bölgesinde 1,85 milyar Türk Lirası tutarında sosyal yardım yapıldığını ve 300 sosyal market kurulduğunu belirtti. Aynı zamanda depremden etkilenen kadınlar ve engellilere destek sağlandığını da sözlerine ekledi. Bakan Göktaş, ayni bağışlar için hava araçlarıyla 487 sefer düzenlendiğini ve Kadın Kooperatifleri İş Atölyesi adı altında sosyal alanlar oluşturulduğunu söyledi.

Bakan Göktaş, gençlere müjde vererek, ilk defa deprem bölgesinde uygulanacak olan Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat tarihinden itibaren kabul edileceğini duyurdu. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacağını belirten Bakan Göktaş, gençlerin projelerini hayata geçirmelerine de destek olacaklarını ifade etti. Ayrıca Adıyaman için planladıkları 3 hizmet binasının temelinin 2024'te atılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, depremde yaşamını yitirenlerin anısına oluşturulan "Deprem Şehitleri Ormanı"nın ilk fidanını dikti. Göktaş, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, depremin ardından devletin yardımlarıyla yaraları sardıklarını ve Türkiye'nin kimseyi geride bırakmadığını vurguladı.

Bakan Göktaş, son olarak Balıkesir'de bir çarşıyı ziyaret ederek esnafı dinledi ve taleplerini not aldı. Esnafın minnet duygularını dile getirdiği Bakan Göktaş, devletin kendilerine destek olduğunu ve yanlarında olduklarını belirtti.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °