Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Gençlerin Eğitim ve İstihdam Fırsatlarından Bahsetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Gençlerin Eğitim ve İstihdam Fırsatlarından Bahsetti.

Siyaset 28.02.2024 16:40:01 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Gençlerin Eğitim ve İstihdam Fırsatlarından Bahsetti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin eğitim ve iş imkanlarıyla ilgili konuşma yaptı. Göktaş, 28 Şubat döneminde bazı gençlerin inançları ve kılık kıyafetleri sebebiyle eğitim hakkının ellerinden alındığını hatırlattı. Ancak bugün artık bu günlerin geride kaldığını ve her genç için üniversite kapılarının sonuna kadar açıldığını vurguladı. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde, kadınların da eğitim hakkını kazandığını belirtti. Türkiye Yüzyılı'nın kapısının aralandığı bugünlerde gençlerin geleceğin mimarları olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bakan Göktaş, İç Anadolu Kariyer Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, gençlerin eğitim ve iş imkanlarına kolaylıkla erişmesinin Türkiye'nin gelişme seviyesini ve iş dünyasının yetkinliğini gösterdiğini söyledi. Gençlerin hayallerine ulaşmalarını sağlayacak girişimcilerle bir araya gelerek yeni sinerjiler oluştuğunu belirtti. Bu sinerjinin yeni Türkiye'nin eseri olduğunu ifade etti. Türkiye'nin artık tüm evlatlarına eşit hak ve fırsatlar sunan bir ülke olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinatörlüğünde düzenlenen Kariyer Fuarlarıyla gençlerin çalışma hayatına katılımını sağladıklarını belirtti. Fuarlar sayesinde birçok gençin çalışma imkanı bulduğunu ve hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçtiğini aktardı. Gençlerin eğitim motivasyonunun arttığını ve hayallerinin net hedeflere dönüştüğünü söyledi. Nitelikli ve dinamik iş gücünün kamu ve özel sektörle buluşmasının ülkenin kalkınmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye'nin kazandığını belirtti.

Bakan Göktaş, Türkiye'nin gençlerin dehası ve azmiyle önemli eserlere imza attığını ifade etti. Savunma sanayisi, yerli otomobil ve uzay çalışmalarının Türkiye'yi beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi. 22 yıldır ülkede yapılan hizmetlerle Türkiye'nin geliştiğini ve gençlere bu hizmetleri daha da ileriye götüreceklerini belirtti. Türkiye'nin yetiştirdiği gençlerin insanlığa hizmet eden ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getiren seçkin kadrolar oluşturacağına inandığını ifade etti.

Bakan Göktaş, gençlere geleceğin liderleri olarak yetişmeleri için imkan sağlayan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Anadolu Üniversitesi ve paydaş üniversitelere, istihdama hazır tüm kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti. İnsanın bir milletin en kıymetli hazinesi olduğunu belirtti ve yeni nesillerle birlikte bu değerin artacağına inandığını söyledi. 28 Şubat döneminde bazı gençlerin eğitim hakkının elinden alındığı günlerin geride kaldığını hatırlattı ve her kadına ve gence üniversitelerin kapılarının sonuna kadar açıldığını ifade etti.

Bakan Göktaş, mart ayından itibaren şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik 500'ün üzerinde atama yapılacağını söyledi. Bu atamalarla birlikte yapılan şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarının 50 binden fazla olacağını belirtti. Şehitlerin emanetlerine sahip çıkıldığını ve bu şekilde hizmete devam edileceğini ifade etti. Türkiye'nin nüfusunun yaşlandığına dikkat çekti ve yaşlılık profil araştırmasının sonuçlarının mart ayında paylaşılacağını söyledi. Bu verilerin politikaların yönlendirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Göktaş'a ziyareti sırasında AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ve AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu eşlik etti. #mahinurözdemirgöktaş #bakan #gençlik #istihdam #eğitim

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °