Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başladığını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başladığını duyurdu

Gündem 9.02.2024 13:09:19 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başladığını duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesinden başlamak üzere Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'tan itibaren alınacağını açıkladı. Programa katılmak isteyenlerin evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları gerektiğini belirtti. Göktaş, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu'na katıldı. Ayrıca, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığına ziyarette bulundu ve Katar ile Türkiye arasındaki dostluğa vurgu yaptı. Ayrıca, bölgedeki istikrar ve güvenliğin sağlanmasında Türk askerinin önemli rol üstlendiğini söyledi. Göktaş, Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde de faaliyetler hakkında bilgi aldı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Formu'nda Türkiye'nin onur konuğu olduğunu ve çalışmaları hakkında konuştu. Katar, Filistin, Mısır ve Ürdün'deki mevkidaşlarıyla da görüşüldü. İki ülke arasındaki iş birliğini artırmak için ortak bir dil oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ele aldıklarını ve insani yardımların bölgeye sınırlandırılmadan ulaştırılmasını sağlamak için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Başvuru şartlarına ilişkin konuşan Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınacağını açıkladı. Gençlerin evlilik hayallerine ve projelerine destek olmayı hedeflediklerini belirterek, programın deprem bölgesinde pilot olarak başlatılacağını söyledi. Başvuruda bulunacak gençlere faizsiz kredi imkanı sağlanacağını ve kendi projelerini hayata geçirebileceklerini ifade etti. Programın ekonomik destek kısmıyla onaylanan başvuru sahiplerine geri ödemesi olmayan 150 bin lira kredi desteği sunulacağını belirtti.

Dizi yapımcılarıyla bir araya gelme konusuna da değinen Bakan Göktaş, ailenin korunması ve güçlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve RTÜK ile iş birliği protokolü imzaladıklarını ifade etti. Dizi yapımcıları ve medya sektörü temsilcileriyle yapacakları toplantıda hassasiyetleri aktaracaklarını ve sorunlara birlikte çözüm arayacaklarını söyledi. Ailenin korunması ve güçlendirilmesi çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °