"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" projesinde gaziler ve öğrenciler bir araya geliyor"

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" projesinde gaziler ve öğrenciler bir araya geliyor"

Gündem 16.12.2023 15:04:53 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşen "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" Projesi, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında hayata geçiriliyor. Bu proje sayesinde gaziler, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileriyle bir araya geliyor.

Proje, eğitim çağındaki çocukların gazilerle bir araya gelerek onların fedakarlıklarını bizzat dinlemeleri ve tarih bilinci edinerek geleceğe yönlendirmeleri amacıyla başlatıldı. Bu etkinlikler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, 81 ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile İl Millî Eğitim Müdürlükleri iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Kasım ayı başından itibaren 68 ilde düzenlenen etkinliklerde, muharip, terörle mücadele ve 15 Temmuz olmak üzere toplamda 281 gazi ve şehit yakını yaklaşık 13 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisiyle buluştu. Gaziler, öğrencilerle hayat hikayelerini paylaşırken, merak edilen soruları da cevaplandırdı.

Proje önümüzdeki yıl da devam edecek ve köy okulları dahil olmak üzere Türkiye'nin her yerinde gazilerle öğrencilerin bir araya gelmesi hedefleniyor. #VatanveKahramanlıkBuluşmaları #GazilerleÖğrencilerBuluşuyor

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °