Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'dan Emirdağ'a Ziyaret

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'dan Emirdağ'a Ziyaret

Siyaset 3.12.2023 13:52:00 0
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya

 

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Emirdağ'ı ziyaret etti.

İlk olarak Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla Emirdağlı çiftçilere dağıtılan sertifikalı tohum dağıtım törenine katıldı.

Tohum dağıtım töreninde konuşan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya; "Hepimizin bu güzel memleketimizde hiç bir insanın aç ve açıkta kalmaması, herkesin karnının tok sırtının pek olması için üretmek için buradayız

. Afyonkarahisar tarım ve hayvancılığın başkenti şehirlerinden bir tanesidir. Emirdağ'da son dönemlerde başkentin başkenti olmaya başladı. Serkan Başkan Gurbetin Başkenti diyordu şimdi hakikaten üretiminde çok önemli merkezlerinden bir tanesi oldu. İlimizdeki yaklaşık 5 milyon metrekare tarım arazimizin yaklaşık % 10'u Emirdağ'da.

 Bu önemli bir rakam, on sekiz ilçemiz var çok önemli bir kısmını Emirdağ karşılıyor. Gerçekten İlçe Tarım Müdürümüzün önerisi doğru hakikaten bir üretim merkezi. Tabi Organize Sanayi Bölgemiz başladıktan sonra ürettiğiniz tarımın sanayide işlenerek daha yüksek katma değere ulaşması daha kıymetli. 

Çünkü bir ürünü üretiyorsunuz kazanmanız lazım. Ben şunu baştan beri söylüyorum Türk çiftçisi kazandığını bildiği an her şeyi üretir. 

Bizim çiftçimizin üretmek gibi bir sorunu yok. Sorunu nedir öncelikle girdi maliyetleri sonra bunların ekilmesi, pazarlanması ve depolanması.

 Çiftçi ekmeyi, yetiştirmeyi en ciddi manada büyük fedakârlıkla yapıyor. Karda kışta,yağmurda soğukta mutlaka mahsulünün tarlasının ocağının başında. Bizde son dönemde ciddi manada tarımsal desteklerimizi arttırdık. 60 milyardan fazla tarımsal destek verdik. Ve her daimde vermeye devam ediyoruz bundan da mutluluktan duyuyoruz. Ben uzun süredir savunuyordum şükürler olsun son iki senedir bunu da yerine getirmeye başladık. 

Tarımdaki desteği ayni olarak vermek, mazot olarak, gübre olarak vermek. Bazen çiftçimizden diyorlar ki ya vekilim para verseydi de bunu başka yerde kullansaydık. Kardeşim bu destek bütün milletin hazinesinden verilen desteğin bir tek amacı var; sen üret. Mademki girdi maliyetin fazla bende devlet olarak sana tohum bedeli veriyorum, mazot bedeli veriyorum hibe bedeli veriyorum bunu burada kullan üretmeye devam et. 

Bu yıl buğday bir önceki yıla göre çok az arttı.

 Eğer biz toprak mahsulleri ofisini çok yoğun bir şekilde devreye sokmasaydık çiftçimiz ürettiği ürünün büyük bir kısmında inanılmaz mağduriyetler yaşayacaktı. Afyonkarahisar'da toprak mahsulleri ofisi 200 bin tondan fazla hububat aldı.

 Bu Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamı. Her yerde her ilçemizde hemen hemen toprak mahsulleri ofisine buğday arpa aldık. 

Bu bize bur şeyi daha gösterdi lisanslı depoculuğu teşvik etmeye devam etmemiz gerekiyor.

 Benim bu hafta plan bütçe komisyonuna sunduğum kanunun bir maddesiyle lisanslı depoculukla ilgili vergi avantajlarını 5 yıl daha uzatılmasına karar verdik.

 Dolayısıyla oradaki gelirden vergi almayacağız. Emirdağ’ımızda da iki özel sektör firması müracaat yaptı, izin aldı inşallah bu yıl lisanslı depoculuk kuracak. 

Yine Afyonkarahisar ticaret borsamızda kurmayı düşünüyor. Emirdağ çiftçisi ürettiği mahsulü oraya koyabilecek ki sıkıntı yaşamasın oradan verilen kıymetli evrak ihtiyaç varsa bankada değerlendirilsin ürünün fiyatı arttığı zamanda satsın ve zarar görmesin bunu önemsiyoruz.

Bu yıl uygulamaya koyduğumuz bir önemli konu da sözleşmeli tarım. Sözleşmeli tarımda planlanan alanda çiftçimiz planlanan ürünü ekecek. Eğer çiftçi planlamanın dışında üretirse birinci uyarıyı gönderiyoruz ikinci defada aynı uyarıyı alırsa tarımsal destekleri vermeyeceğiz üçüncü kere de bizi dinlemez yine ekmeye devam ederse çiftçiye o ekilen ürünün belli bir kısmı binde beşi kadar para cezası vereceğiz. 

Onun içinde planlanacak ürünü ekmen gerekir.

 Burada idareye şu düşüyor alternatif ürünü ana ürünle yakın ürünler ektirmen lazım ki çiftçi seni dinlesin ve bir sıkıntı yaşamasın. 

İl Tarım Müdürlüğündeki arkadaşlarımız bu planlamayı yapıyorlar.

 Bu yıl iki önemli kanunu daha çıkardık. Birincisi boş kalan tarım alanları İl Tarım Müdürlüğümüz ektirtecek kirasını sizin hesabınıza yatıracaklar. Bu arazi milletin arazisi. Bir de en büyük eleştirilerden bir tanesi tarım arazilerinin parçalı ve Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtları olmadığı için tarımsal desteklerden

yararlanamamasıydı. Çks kayıt sistemini değiştirdik beyanınızı doğru bir şekilde yaparsanız İlçe Tarım Müdürlüğü bunu onaylar ve ettiğinizde doğruysa desteğinizi alırsınız. Yani çiftçilerimiz korkmasın üretsin. Elhamdülillah bu memleket üretiyor ve ürettiğini de kazanıyor. 

Daha fazla çiftçimizi memnun etmek mutlu etmek içinde bugün buradayız. Yeni bir tohumu Emirdağ Bölgesinde deniyoruz. İnşallah bu ürün bölgemize faydalı olur uyum sağlar ve çiftçimizin geliri artar. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. 

Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Emirdağ'ın tarımsal kapasite bakımından çok ileride olduğunu belirten Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Serkan Koyuncu; "Bu kapasiteyi daha da ileriye taşımak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu fırsattan faydalanan ve bunu iyi değerlendiren tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum."dedi.

Sertifikalı tohum dağıtım törenine Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Karakuş ve protokol üyeleri katıldı.

Sertifikalı tohum dağıtım töreni akabinde Emirdağ Çarşı Cami’nde eda edilen cuma namazı sonrasında Milletvekili Ali Özkaya ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Son olarak Ak Parti Emirdağ İlçe teşkilatını ziyaret eden Milletvekili Ali Özkaya teşkilat mensuplarıyla istişarelerde bulunarak ziyaretlerini sonlandırdı.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °