"AKÜ ve Moldova Üniversitesi Ortak Projesiyle Sürdürülebilir Geleceğe STEAM Odaklı Eğitim"

"AKÜ ve Moldova Üniversitesi Ortak Projesiyle Sürdürülebilir Geleceğe STEAM Odaklı Eğitim"

Egitim 15.12.2023 10:32:22 0
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Kasapoğlu ile Moldova Ion Creanga Devlet Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Liubomir Chiriac'ın yürütücülüğünü yapacakları "Daha Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Küresel Sorun Odaklı STEAM Öğretimi" başlıklı proje, 2530 TÜBİTAK - NARD (Moldova) İkili İş Birliği Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Türkiye'den ve Moldova'dan akademisyenlerin oluşturduğu iki ekibin birlikte yürüteceği "Global Issue-Oriented STEAM Teaching to Create a More Sustainable Future" başlıklı proje, TÜBİTAK ve Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansına (NARD) sunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda sadece 3 başvuruya destek verildi. Doç. Dr. Koray Kasapoğlu ile Prof. Dr. Liubomir Chiriac'ın yürütücülüğünü yapacakları proje, kabul edilen başvurular arasında eğitim alanında destek alan tek proje oldu.

Projeyle analiz, tasarım, geliştirme, uygulama ve değerlendirme aşamalarını içeren küresel sorun odaklı STEAM öğretim tasarım modeli geliştirmeyi, bu modelin daha iyi uygulanması için öğretmenlere bir hizmet içi eğitim sunmayı hedeflediklerini ifade eden Doç. Dr. Kasapoğlu, projenin detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"24 ay sürecek bu proje, küresel sorun odaklı STEAM öğretimi ile öğretmenlerin, öğrencileri küresel sorunlarla başa çıkabilen güçlü bir nesil olarak yetiştirmelerine ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasına katkı sunmayı amaçlamaktadır."

#AKÜ #MoldovaIonCreangaDevletPedagojiÜniversitesi #STEAM #Eğitim #TÜBİTAK

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °