Akü Rektörü Karakaş, Dazkırı Belediyesi ALKİM Öğrenci Konukevinin Açılışına Katıldı

Akü Rektörü Karakaş, Dazkırı Belediyesi ALKİM Öğrenci Konukevinin Açılışına Katıldı

Egitim 17.11.2023 12:34:00 0
Akü Rektörü Karakaş, Dazkırı Belediyesi ALKİM Öğrenci Konukevinin Açılışına Katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dazkırı Belediyesi, Alkim Alkali Kimya A.Ş. ve Dazkırılı hayırsever iş insanları tarafından yaptırılan Dazkırı Belediyesi ALKİM Öğrenci Konukevinin açılış törenine katıldı.

Açılış törenine; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Dazkırı Kaymakam V. Zeliha Uz, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cahit Gürer, hayırsever iş insanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Yurt konseptine uygun”

Törenin açış konuşmasını yapan Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, gerçekleştirdiği eserlerin en değerlisinin ve kıymetlisinin eğitim-öğretime yapılan yatırımlar olduğunu ifade etti. Taylan, konuşmasına şöyle devam etti:

“2014 yılında göreve geldiğimde kreşin açılışını yaptık. Sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli çalışarak ilçemizde bulunan bütün okullarımıza hizmet etmeye, eksikliklerini gidermeye gayret gösterdik. 2020 yılında üniversitemize tahsis edilen binalarımızı protokolle Belediyemizin üzerine alıp 2020 yılında tamamlayıp eğitim-öğretimine başlattık. O dönemde yaşanan salgın nedeniyle orayı tanıtma fırsatımız olmadı ama eğitim öğretimine başlamış oldu. Meslek Yüksekokulumuza destek olmak amacıyla öğrencilerimizi burada tutmak ve konforlu eğitim sağlamak amacıyla yaptığımız öğrenci konukevimizin açılışını yapıyoruz. Burayı yaparken konukevi değil, tam bir yurt konsepti ile yaptık. Yurt konseptine uygun. Bu sene kız ve erkek öğrencilerimiz mağdur olmaması için konukevi olarak açıldı. Gelecek yıl yurt olarak hizmetlerine devam edecek.”

Dazkırı Kaymakam V. Zeliha Uz konuşmasında uyumlu ve koordineli çalışmanın önemine değindi. Uz, “Asla durmayan, gelişen öncelikle meslek yüksekokulunu koruyan sonra öğrencileri konaklasın diye konukevi yapan ve ilçenin sıkıntılarını tespit edip yatırımlarını ona göre yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Gelişen belediye, çalışkan Belediye Başkanı ve koordinasyonlu bir şekilde çalışmak benim için bir gurur. Bu şekilde ilerleyebiliyoruz.

 Bu şekilde adım atabiliyoruz. Meslek Yüksekokulu gitmesin ve yeni bölümler açılsın diye belediye başkanımız büyük uğraş veriyor.

 Öğrencileri çekmek mesele değil onların konaklamaları ile alakalı kilit problemi de tespit edip bu güzel yeri açtıkları için emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Dazkırı MYO’nun bütün ihtiyaçları gözetilerek inşa edildi”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Dazkırı halkının  Dazkırı MYO’ya verdiği öneme değindi. Karakaş, “2020 yılında geldiğimizde okulumuza yeni binamıza geçmiştik. Gerçekten bütün ihtiyaçlar gözetilerek inşa edilmiş bir yapı. Öğrencilerin konuklayabilmesi için burada rahat bir şekilde güven ve huzur içerisinde kalabilmeleri için yurt ihtiyacı vardı. Bu yurdun da daha önce eğitim öğretim yaptığımız bu bina içerisinde hazırlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş olmasından dolayı da mutluluğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

“Yeni program için YÖK, yurdu ön şart haline getirdi”

Öğrenci yurdunun hizmete girmesinin önemli olduğuna değinen Karakaş, “Yurdun hizmete girmesi, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde, nezih bir ortamda kalmalarının sağlaması açısından önemli. Yurdun hizmete girmesinin bir diğer önemi ise Yükseköğretim Kurulumumuzun (YÖK) almış olduğu karara göre herhangi bir şehirde yeni bir bölüm ve program talep ettiğinizde ilk bakılan yurt olup olmadığı. YÖK, yurdu bir ön şart haline getirdi. Öğrencilerin konaklayabilmesi için onların kalabilecekleri yurtlar üniversiteler açısından elzem ki bu açıdan konukevinin daha sonra yurda dönüştürülmesi de önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

“Tekstil makineleri bölümü açılacak”

Tekstil Makineleri programı açmak için hazırlıklar yaptıklarını belirten Karakaş, şunları söyledi:

“Biz Okul Müdürümüze talimat verdik. 

Buradan da müjdesini vereyim. Tekstil Makineleri ile ilgili program açmak için başvurduk. Geçen yıl aslında hazırlıklarımızı yapmıştık. Deprem nedeniyle yeni bölüm program açma taleplerini Yüksek Öğretim Kurulu değerlendirmeye almamıştı. Bütün üniversiteler için bu geçerliydi. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tekstil Makineleri ile ilgili programı burada açacağız.

 Bunu daha önce Üniversite Senatomuzdan geçirmiştik. Yeni şartlarda tekrar bu programın açılması için hazırlıkları yapıp Senatomuza sunacağız.

 Oradan da Yükseköğretim Kuruluna teklif edeceğiz. Tabi ki burada tekstil ile sektörün bulunuyor olması, bu bölümün açılmasında önemli bir katkı olacak. 

Bu yurdun ve daha önce okul binamızın yapılmasında bu hale gelmesinde önemli katkı ve emekler var. Belediye Başkanımızın öncülüğünde Dazkırı halkımızın ve burada bulunan firmalarımızın katkıları ile birlikte hem okul binamız hem de konukevi bu hale geldi ve hizmete sunuldu. Bu süreçte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

Açış konuşmalarının ardından Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan tarafından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile hayırsever iş insanlarına plaket takdim edildi. Tören, Dazkırı Belediyesi ALKİM Öğrenci Konukevinin protokol tarafından açılışı ve yemek ikramı ile devam etti. Açılışın ardından protokol, Dazkırı Belediyesi ALKİM Öğrenci Konukevini inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Törenin ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dazkırı Kaymakam V. Zeliha Uz, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan ve Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı MYO binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °