Amacımız: Müzisyenlere saygınlık kazandırmak istiyoruz”

Amacımız: Müzisyenlere saygınlık kazandırmak istiyoruz”

Kültür-Sanat 19.11.2023 16:47:00 0
Amacımız: Müzisyenlere saygınlık kazandırmak istiyoruz”

Müzisyenlere saygınlık kazandırmak istiyoruz”

Afyonkarahisar Müzisyenler Mahalli Yerel Sanatçılar Derneği, Afyonkarahisar’da müzik ve sanatla uğraşanların belli bir kaliteyi yakalaması, Afyonkarahisar’daki sanatçıların hak ettiği değeri kazanması için çaba gösterecek.
Afyonkarahisar Müzisyenler Mahalli Yerel Sanatçılar Derneği yöneticileri Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

 Dernek Başkanı Yusuf Aladaş ile Dernek yöneticileri Rıfat Okumuş ve Ramazan Baştürk amaçlarının ilimizde müzik ve sanatla uğraşan kişileri bir araya getirmek olduğunu belirttiler. 65 üyeye sahip olan Afyonkarahisar Müzisyenler Mahalli Yerel Sanatçılar Derneği vasıtasıyla camialarına saygınlık kazandırmaya çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Yusuf Aladaş, “Yöresel sanatımızın yükselmesi, meslek içre eden sanatçıların çalgıcı olarak değil, müzisyen olarak anılmasını hedefliyoruz. 

Bunun için de önce kendi camiamızdaki bazı yanlışlıklarla mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Müzisyenlik yapanların yasaklı maddelerden uzak durması, giyim-kuşamına özen göstermesi, kültür ve hitabet eğitimleri gibi çabaları olduğunu belirten Afyonkarahisar Müzisyenler Mahalli Yerel Sanatçılar Derneği Yusuf Aladaş, “ Afyon’un sanatını, kültürünü ve sanatçısını layık olduğu daha üst mevkilerde görmek istiyoruz.

 Değerlerimizin saygı görmesini istiyoruz.

 Eğlencelerde silah atılmasıyla mücadele etmek, meslektaşlarımızın teknolojiyi takip etmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.
Bu çabalarının ilk hamlesi olarak Ramazan ayında geleneksel kıyafet giymiş, gerçek müzisyenler tarafından, geleneksel maniler eşliğinde sahur davulculuğu geleneğini yeşerteceklerini belirten Yusuf Aladaş, “ Motosikletin arkasında oturup, dan-dun davul çalanlar olmayacak, biz iyi örneği ortaya koyacağız. 

Mihrioğlu Pasajındaki dernek binamızda bize ulaşan tüm hemşehrilerimize hem müzisyenlerle irtibat kurmalarında hem de meslektaşlarımıza tüm konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızdan da randevu bekliyoruz. Amaçlarımızı ve çabalarımızı onlara da aktaracağız” dedi.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °