"Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Ateş" oyunu, Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde büyük başarı elde etti"

"Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Ateş" oyunu, Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde büyük başarı elde etti"

MAGAZİN 20.01.2024 10:29:26 0
Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Yüzyıllık Destan 'Ateş'" adlı tiyatro oyunu, Türkiye'nin sanat arenasında yankı uyandıran bir başarıya imza attı. Cumhuriyetimizin simgeleşen 100. yıl dönümünde izleyicilerle buluşan "Ateş", Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 14'üncüsünü gerçekleştirdiği "Yılın En İyileri Ödül Töreni"nde, beş ayrı kategoride ödül kazandı. Yılın En İyi Tiyatro Oyunu seçilen yapıt, izleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini topladı.

Ankara Devlet Tiyatrosu, tiyatro sanatının mükemmelliğini sergilediği özenle hazırladığı prodüksiyonla, “Yılın En İyi Prodüksiyonu” ödülünün sahibi oldu. Oyunun etkileyici metni, Haluk Özenç'in kaleminden çıkarken, en iyi tiyatro oyunu metni olarak bu unvanı elde etti. Sahne düzeninin dinamikliği ve anlatının zenginliği ile öne çıkan "Ateş", yönetmen Barış Erdenk'in ustalık dolu rehberliğinde, "Yılın En İyi Tiyatro Oyunu Yönetmeni" ödülüne layık görüldü.

Ayrıca tiyatronun başarılı erkek oyuncuları arasında sıyrılan Emre Başer, kendine has performansıyla "Yılın En İyi Tiyatro Erkek Oyuncusu" unvanını almayı başardı. Emre Başer’in sahne üzerindeki varlığı ve karaktere bürünmesi, izleyenlerin hafızalarında silinmez izler bıraktı.

Tüm ekip ve oyuncuların ortak çabasıyla şekillenen ve Türk tiyatrosunu ulusal bir platformda onurlandıran bu başarıya imza atan Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Yüzyıllık Destan 'Ateş'" oyunu, sahne sanatları alanında gelecek vadeden bir eser olarak adından söz ettirecek gibi görünüyor.

#ankaradevlettiyatrosu #ateşoyunu #sanat #tiyatro #ödül #başarı

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °