Ankara'da Keçiören Metrosu Forum'a Uzatılacak!

Ankara'da Keçiören Metrosu Forum'a Uzatılacak!

Gündem 3.05.2023 12:47:55 0
Ankara
Ankara Büyükşehir Belediyesi, nüfus yoğunluğu ve araç trafiğinin artması nedeniyle raylı sistem ağını genişletmeye devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğü, Keçiören Metrosu'nun uzatılması projesi kapsamında "M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje İşi" kapsamında sondaj çalışmalarına başladı.

M4 hattı, Şehitler'den Forum'a kadar 5 kilometre ve 4 istasyondan oluşacak. Şehitler'den başlayıp depo sahasının yer alacağı Forum bölgesine uzanan Şehitler-Forum hattı, Ufuktepe, Sanatoryum Hastanesi, ve Ovacık bölgelerine hizmet verecek. Güzergâh ve istasyon projelerinin hazırlanması için 30 sondaj noktası belirlendi. 250 metreden her birinde, 21 ila 81 metre arasında değişen derinliklere sahip sondaj çalışması yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin onaylanmasından sonra yapım ihalesine hemen geçileceğini belirtti. EGO Genel Müdür Yardımcısı Emin Güre, proje için yapılan zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının ardından şehir içi trafiği olumlu etkileyen raylı sistemlerin önemine dikkat çekerek Keçiören hattının uzatılması için desteklerine teşekkür etti.

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °