Yatirimcilarin Beklentileri Araci Kurumlari Hizla Dijitallestiriyor

Yatirimcilarin Beklentileri Araci Kurumlari Hizla Dijitallestiriyor

Ekonomi 13.07.2021 11:17:00 0
Yatirimcilarin Beklentileri Araci Kurumlari Hizla Dijitallestiriyor

Global Menkul Degerler, son bir yilda kullanici sayisini 3 kat artiran yeni nesil islem platformu BayGlobal’e radyo, video ve model portföy takibi olmak üzere 3 yeni özellik ekledigini duyurdu.

Pandemiyle birlikte hizlanan dijital dönüsüm rüzgari, yatirim ekosisteminde de yeni ihtiyaçlari ortaya çikariyor. Yatirimcilar, dijital çagi yakalayan araci kurumlari daha çok tercih ediyor. Bu durum, tüm dünyada oldugu gibi yatirim ekosistemi hizla dijitallesen Türkiye’de de alim-satim platformlarini harekete geçirdi. 

Hem bireysel, hem de kurumsal hizmet veren alim-satim platformlari gelistiren finansal yazilim sirketi Devexperts, 30 yili askin geçmisiyle Türkiye sermaye piyasalarinin gelis¸iminde önemli bir rol oynayan Global Menkul Degerler ile yaptigi isbirligini duyurdu. Kurumun yeni nesil islem platformu BayGlobal’e yeni özellikler eklediklerini belirten Global Menkul Degerler Genel Müdürü Gülseyma Dogançay’in yaptigi açiklamaya göre platform, kullanicilara Arastirma Birimi Analistleri ve Global Menkul Degerler uzmanlarinin yayinlarini canli olarak dinleme ve platform üzerinden podcast olarak kaydedilen bu yayinlara sinirsiz erisim ve model portföy anlik takibi özellikleriyle öne çikacak.

“Teknoloji yatirimlarimizin etkisiyle BayGlobal’in islem hacmi 6 kat artti”

Degerlendirmelerde bulunan Gülseyma Dogançay söyle konustu: “Kullanicilarin piyasadaki gelismeleri ve yatirim önerilerini daha iyi takip edebilmelerine olanak taniyan teknoloji ve uygulamalara yatirim yapiyoruz.

Sektördeki standartlari da yukariya çektigine inandigimiz yeni nesil islem platformumuz BayGlobal, internet üstünden ve iOS / Android uyumlu mobil cihazlardan binlerce kisiye ayni anda hizmet vermek üzere tasarlandi. Kullanicilar portföylerini yönetebiliyor, uzmanlar tarafindan hazirlanan ve kisisellestirilmis anlik bildirim, haber, öneri, podcast ve videolarla piyasayi takip edebiliyor. 

Su anda Borsa Istanbul’da islem gören hisse senetleri ve vadeli islemlere yatirim yapmak isteyenler  için en gelismis araçlari sunuyoruz.  Hem kisa hem uzun vadeli tüm bireysel yatirim hesaplarinin yönetilmesi bakimindan oldukça kullanisli olan platformda, para transferi, alarmlar, piyasa takip ve derinlik izleme gibi özellikler de bulunuyor. BayGlobal’e yaptigimiz yatirimlar sayesinde, platformun kullanici sayisini 3 kat artirirken, platform araciligi ile gerçeklesen komisyon gelirlerimiz ve islem hacmimizi 6 kat arttirdik.”

“Amacimiz Türkiye'deki yatirimcilari iyi bir kullanici deneyimiyle bulusturmak”

Projenin ayrintilarini aktaran Devexperts Türkiye CEO'su Karakoç, “Bu çalisma, hem BayGlobal’in vizyoner fikirlerini gerçeklestirebildigimiz, hem de yazilimlarimizi kullananlarin hayatini daha da kolaylastirabildigimiz bir proje oldu.

Amacimiz teknoloji ve tasarimin kanitlanmis uygulamalarini kullanarak Türkiye’deki yatirimcilari iyi bir kullanici deneyimiyle bulusturmak. Bugüne kadar dünyanin dört bir yanindan farkli sirketlerle yaptigimiz projeler sayesinde, sinifinin en iyisi yazilimlar üretebiliyoruz. Bu deneyim ve uzmanligimizi araci kurumlarla paylasarak onlara rekabet avantaji saglamaya devam edecegiz” dedi. 

Yeni nesil bir alim-satim platformu BayGlobal’de ilk kez kullanilan yeni özellikler: 

  • Radyo: Artik BayGlobal kullanicilari Arastirma Birimi Analistleri ve Global Menkul Degerler uzmanlarinin yayinlarini canli olarak dinleyebiliyor.  Platform üzerinden podcast olarak kaydedilen bu  yayinlara, kullanicilar diledikleri zaman erisebiliyor.
  • Video: Global Menkul Degerler uzmanlarinin hazirlamis oldugu Haftaya Global Bakis, Sirketlere Global Bakis, Akademi gibi canli yayinlara ait video kayitlari; BayGlobal kullanici egitim videolari gibi yayinlar bu menüde, farkli kategoriler altinda kullanicilarin hizmetine sunuluyor.  
  • Model Portföy Takibi: Global Menkul Degerler Arastirma Biriminin kisa vadeli önerilerinden olusan model portföye dahil olan kullanicilar anlik takiplerini bu menüden yapabiliyor.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °