Afyonkarahisarin Neredeyse Yüz Yil Önceki Hali Küçültülerek Yeniden Insa Edildi.

Afyonkarahisar'in neredeyse yüz yil önceki hali küçültülerek yeniden insa edildi.

Gündem 18.01.2018 18:08:31 0
Afyonkarahisarin Neredeyse Yüz Yil Önceki Hali Küçültülerek Yeniden Insa Edildi.

  

MAKET SEHIR GÖZ KAMASTIRIYOR

           Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan kültürümüzü yasatma ve gelecek kusaklara aktarma adina olusturulan Maket Sehir, göz kamastiriyor. Ilimizin 1900'lü yillarina ait maketini yapan Afyonkarahisar Belediyesi, çalismalarini tamamladi.Maket Sehir'de kentin hem gündüzünü, hem de gecesini bütün dinamikleri ile görmek mümkün.

          Amasya'dan sonra Türkiye'de ikincisi yapilan ve 114 metrekare alana sahip olmasiyla alaninda tek olan 1/100 ölçekli  Afyonkarahisar maketi Kent Müzesi'nde begeniye sunulacak. Gündüz ve ayrica gece isiklandirmasi olan maketin etrafinda gezi parkuru bulunuyor. Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Baskan Yardimcisi Ayfer Örten, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savas ve beraberindekilerle birlikte çalismalari tamamlanan Maket Sehir'de incelemelerde bulundu.

        1900'yillarda çekilen fotograflardan yararlanilarak yapilan maket sehir, benzerlerinden farkli olarak sadece mekanlari ve mimariyi yansitmak yerine yasayan bir Afyonkarahisar'i gösterecek biçimde tasarlandi. Tarihi Afyonkarahisar Kalesini çevreleyen 1900'lü yillarin sehir dokusu ve kültürel yapisini birebir yansitan nostaljik görünümüyle Kent Müzesi'nin vazgeçilmez gezi alanlarindan biri olacak.

BASKAN ÇOBAN ARMONI FM'IN KONUGU OLDU

  Öte yandan Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Armoni FM, Radyo 03 ve Kanal Afyon Web TV'nin stüdyolarina konuk oldu. Radyo Yapimcisi Yüksel Elçi'nin sorularini yanitlayan Baskan Burhanettin Çoban, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Armoni FM, Radyo 03 ve Kanal Afyon Web TV'nin ortak yayininda çalismalarini anlatan Baskan Çoban, projeleri hakkinda bilgi verdi.

 


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °