Fiyatlarin Arife gününe kadar oturacagini düsünüyorum.

Fiyatlarin Arife gününe kadar oturacagini düsünüyorum.

Gündem 15.07.2021 11:33:40 0
Fiyatlarin Arife gününe kadar oturacagini düsünüyorum.

AFYONKARAHISAR KASAPLAR VE SUCUKÇULAR ODASINDAN AÇIKLAMA

2019 yilinin son aylarinda baslayip dünyayi etkisi altina alan Covid-19 hastaliginin etkisi ne kadar hafiflemeye baslamis olsa da hala açtigi yaralar gerek ekonomik gerekse manevi olarak etkisini göstermektedir. 
2 yildir büyüklerimizle görüsmeden bazi günler hatta sokaga çikamadan geçen günler yasadik. Asilamanin baslamasi ve devaminda hizlanmasi ile normallesmeye yönelik adimlar atildi. Tabii bu süreçte esnaflarimiz büyük sorumluluklar yüklenmek zorunda kaldi.

Dükkânlarini açamadi, evine ekmek götüremedi, çalisanlarina maas veremedi. Adil olmayan bir sekilde yol boyu tesisleri açik tutulmasina ragmen Pandeminin tüm yükünü sirtlayan esnafimiz dükkânlarini kapatmak zorunda kalmistir. 
Böyle bir manzara içerisinde asilama sürecinin etkisiyle normallesme baslatilmis ve yaz tatili baslamistir.
 Önümüzde ise mübarek Kurban Bayrami vardir.
 Pandeminin yarattigi ekonomik ve manevi problemleri insallah bu yil biraz daha hafif yasamak dilegindeyiz.

Kurban ibadetinin saglikli yapilabilmesi için yine de tedbirli davranilmasi önem tasimaktadir. Ülkemizin hayvan varligi yeterli sayidadir.
 Bu nedenle Kurban Bayrami için de yeterli sayida kurbanlik pazara çikmistir. 
Bu noktada vatandasimiza kurban alimi konusunda acele etmemesini tavsiye edebilirim. Fiyatlarin baslangiçta yüksek seyretmesine aldanilmamasini tavsiye ediyorum. 
Fiyatlarin Arife gününe kadar oturacagini düsünüyorum. 
Kurban bayraminda kesimlerde Islami usullere uyulmasi yaninda yine pandemi geregi sosyal mesafe ve benzeri tedbirlerin alinmasi büyük önem tasimaktadir. 
Bu yil insallah aile büyüklerimize de ziyaretler yapilabilecegi, toplumumuzda bas gösteren yalnizliga ve mahzunluga bu sene bir nebze olsun çare olacaktir. 
Kurban bayrami iste bu sosyal yaralara da bir çare olmalidir. 
Yasanan ekonomik kriz tablosu ve darliklar nedeniyle yoksullasan halkimizin da yardimlasma ve bütünlesmesi için Kurban Bayrami bir ilaç olacaktir. 
Bu noktada tüm halkimizin bu yüce duygulari bayrami bayram yapan bu hususlari yasatacagina inancim sonsuzdur. 
Ayrica saglikli bir bayram açisindan baska hususlardan da bahsedilmesi gerekir ki; kesim sonrasi etlerin saglikli tüketilebilmesi için Veteriner Hekim kontrolünden geçirilmesi, etlerin dinlendirilmesi, etlerin daha sonra islenmesi ve pay edilmesi konularinda hijyenik tedbirlerin alinmasi önemlidir. Kurban Bayramlarinda etlerin çekilmesi için baska alanlardan esnaflarin (örnegin demirci, bakkal, berber gibi) dükkânlarina kiyma makinesi koyup kiyma çektikleri konusunda sikayetler olmaktadir.
Bu konularda lütfen bu tür isletmelere itimat etmeyiniz.
 Çünkü bu tür merdiven alti tabir edebilecegimiz isletmelerin gerekli kontrollerden geçmediklerini ve hijyen açisindan büyük risklere sahip oldugu unutulmamalidir. 
Bu tür isler için gida konusunda uzman esnaflardan hizmet alinmasi halk sagligi açisindan önemlidir. 
Süregelen tabloda birkaç senedir oldugu gibi bu yilda yem fiyatlarinin ve yem hammaddesi fiyatlarinin üreticiye olumsuz etkisini yüksek derecede hissetmekteyiz. 
Bu olumsuz etki tüm hayvansal ürünlerde basamak basamak ilerlemekte en son vatandasa uzanmaktadir.Eger yem fiyatlari bu sekilde giderse ve 1 çuval yeme haftada 1-2 TL artislar devam ederse ilerleyen dönemlerde besicilik yapilamaz hale gelecektir.
 Ülkemiz hayvanciligi ölecektir.
 Zaten büyük zorluklarla yapilan hayvancilik yapilamaz hale gelecektir. 
Bu hislerle tüm halkimizin ve Islam Aleminin yaklasmakta olan Kurban Bayramini kutlar, hayirlara vesile olmasini dilerim.

IBRAHIM YÖRÜK

KASAPLAR ODASI  BASKANI

Afyon HABERI


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °