Bahçeliden Kurban Bayrami Kutlama Mesaji .

Bahçeliden Kurban Bayrami Kutlama Mesaji

Dünya 19.07.2021 11:47:14 0
Bahçeliden Kurban Bayrami Kutlama Mesaji .

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli Kurban Bayrami münasebetiyle yayinladigi mesajda "Kavganin sonu yoktur. Kargasa çikarmanin sonucu yoktur.

Bu ülke hepimizin müsterek hazinesidir. Türkiye 84 milyon Türk vatandasinin has bahçesidir" dedi. MHP Lideri Bahçeli'nin kurban bayrami mesaji su sekilde: Hem günlerimizin hem de gönüllerimizin her daim bayram yeri gibi coskulu, bayram ortami gibi sevgiyle dolu olmasi en samimi dilegimdir.

Dini ve milli bayramlar kardeslik baglarini güçlendiren, sikili yumruklari gevseten, dargin ve küskün bakislari yumusatan müstesna anlardir. Bayramlar huzurun, umudun, birligin ve dayanisma ruhunun kamçilandigi, muhabbet ve hürmet duygularinin kanatlanip ufkumuzu kapladigi muazzez bir dönemdir.

Gerek KOVID-19 salginindan dolayi, gerekse de iç ve dis gelismelerin yogun gündeminden kaynakli olmak suretiyle yeterince sorun ve zorluklarla sinandik. Bayram münasebetiyle kendi iç dünyamizi, çevremizle kurdugumuz irtibat ve iliski kanallarini dürüst ve dengeli bir kavrayisla ele almaya ihtiyacimiz oldugu kanaatindeyim

. Anlasilmaktan ziyade anlamaya, dayatmadan ziyade diyaloga, kutuplasmaktan ziyade kucaklasmaya, ihtilaftan ziyade irade ve istikbal mutabakatina dogru kalici bir geçis yapmamiz mümkündür.

Kurban Bayrami’nin ahlaki ve manevi zenginligiyle yepyeni bir uzlasma sürecinin yollarini açabilir, karsilikli saygi ve seviye dayali güçlü bir dönemin insasini elbirligiyle basarabiliriz. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde hareket edebiliyorsak o kadar diri ve kuvvet sahibi olacagimiz özellikle unutulmamalidir.

Türkiye’nin ve Türk-Islam medeniyetinin maruz kaldigi menfur senaryolari tesirsiz hale getirmek, üzerimizde oynanan oyunlari bozup atmak her seyden önce milletimizin engin ve tarihi mukavemetine baglidir.

Dogudan batiya, kuzeyden güneye büyük bir aile olan Türk milleti bayram suuruyla, barisin, istikrarin, refahin, adalet ve hakkaniyetin mihveri oldugunu her saha ve zeminde, dahasi dosta da düsmana da ispat edecek dirayete, kabiliyete ve kapasiteye fazlasiyla sahiptir. Kavganin sonu yoktur.

Kargasa çikarmanin sonucu yoktur. Bu ülke hepimizin müsterek hazinesidir. Türkiye 84 milyon Türk vatandasinin has bahçesidir. Ayrilmamizi, bölünmemizi, birbirimize düsmemizi projelendiren tüm odaklara verilecek en etkili cevap tek ses, tek nefes, tek bilek halinde durus göstermektir.

Çünkü biz Diyarbakir’da kesilen kurbanin duasini Edirne’de yapan, Hakkâri’de takdim edilen ikrami Ankara’da alan, Istanbul’da uzatilan eli Sirnak’ta tutan, Rize’de akan göz yasini Agri’da silen fazilet ve fedakarlik nisanesi bir milletin evlatlariyiz.

Türkiye’nin bütün güzellikleri, mahalli ve milli bütün kazanimlari göz nurumuz, gönül asimiz, yürek atisimiz, mesale gibi yanan ve asla sönmeyecek ortak animiz, ortak mirasimizdir.

Allah rizasi için kurban ibadetimizi ifa ederken mutlaka dar ve orta gelirli, ayni zamanda muhtaç ve düskün insanlarimizi hatirlamamiz, onlarla ekmegimizi ve etimizi paylasmamiz manevi sorumluluktur.

Biliyoruz ki, bölüsürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Siddet yerine sevgi dilini, huzursuzluk yerine huzur ve sükûnet iklimini tesis etmek mecburiyetindeyiz.

Bilhassa televizyon ekranlarinda biteviye sahnelenen siddet olaylarina, diz filmler vasitasiyla servisi yapilan kahredici görüntülere bir son verilmelidir.

Demokrasilerde mühim bir mevkii bulunan medyanin toplumsal baris ve huzura hizmet etmesi, sagduyulu ve sorumlu yayincilik ilkelerine titizlikle riayeti vazgeçilmez deger ve önemdedir. Bu duygu ve düsüncelerle Rize’de meydana gelen asiri yagislar nedeniyle olusan sel ve heyelanda hayatlarini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmetler diliyor, tedavi altinda bulunan vatandaslarimiza sifalar temenni ediyor,

Rizeli vatandaslarimiza geçmis olsun diyorum.

Kurban ibadetimizin kabulünü Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum.

Sehit ailelerimizin, aziz milletimizin, Türk-Islam âleminin mübarek Kurban Bayrami’ni candan kutluyorum.

Yurt içinde ve yurt disinda yasayan aziz vatandaslarimiza bilvesile saygi ve sevgilerimi sunuyorum.

Dokuz günlük tatil münasebetiyle yola çikan, sila-i rahime seyahat eden muhterem vatandaslarimizin can güvenliklerini riske atmamalari için trafik kurallarina harfiyen uymalarini hassaten rica ediyorum.

Bayram baristir, bagislamadir, hatirlamadir, hosgörüdür, sefkattir, sicakliktir, merhamettir, vuslattir

. Aslina ve anlamina müzahir bayram günlerine kavusmak, bu kavusma halini de her sart altinda muhafaza etmek en halisane dilegimdir.

 

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °