YANGINZEDELERE KIZILAY EKIPLERINDEN MOBILIZE YARDIM

YANGINZEDELERE KIZILAY EKIPLERINDEN MOBILIZE YARDIM

Gündem 1.08.2021 12:55:00 0
YANGINZEDELERE KIZILAY EKIPLERINDEN MOBILIZE YARDIM

Ülkenin farkli noktalarinda çikan orman yanginlarinin basindan bu yana afetzedelere yardim ulastiran Kizilay, sicak yemek, hijyen ve gida malzemesi, yatak, battaniye, su tanki, giyim yardimlari yaparken uzman ekipleriyle psikososyal destek çalismalari da yürütüyor. Kizilay, evlerinden ayrilmayan afetzedelerin ise ihtiyaçlarini mobil ekipleriyle karsiliyor.

 

Kizilay’in subeleri, afet uzmanlari ve gönüllülerinden olusan ekipleri, orman yanginlari sonucu magdur olan vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilamak için farkli sehirler ve noktalarda yardim çalismalarini sürdürüyor.

Yanginlarin ilk anindan bu yana söndürme çalismasi yürüten ekiplere ve magdur olan vatandaslara kumanya, sicak yemek, gida malzemeleri ile beslenme ihtiyacini karsilarken yatak, battaniye ve giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de ulastiriyor.

Günlük su ihtiyacinin giderilmesi için su tanki yardimi ve yangini söndürmeye çalisirken küçük yaralanmalar yasayan görevlilere ilk yardim müdahalesi de yapan Kizilay ekipleri, afetin psikolojik etkilerinin azaltilmasi noktasinda da çalisarak psikososyal destek faaliyetlerinde de bulunuyor.

 

Bagislar Ihtiyaca Göre Bölgelere Ulastiriliyor

 

Su, kumanya ve paketli gida gibi acil beslenme kitleriyle gün boyunca gida destegi veren Kizilay, yangin bölgelerindeki 9 mobil beslenme araci, 1 sahra mutfagi ve bölgelerde bulunan asevleriyle birlikte Belediye, Sivil Toplum Kuruluslari, bölgedeki oteller ve özel kuruluslarin kapasitelerini de koordine ederek beslenme hizmeti sagliyor. Afetzedelere yardim etmek isteyen hayirseverlerin Kizilay’a yaptigi bagislarda yapilan ihtiyaç tespitleriyle birlikte yanginzedelerin bulundugu bölgelere ulastiriliyor. 

 

Kizilay Gönüllüleri Yesil Türkiye Için Çalisacak

Gonulluol.org’a kayit olarak afet bölgesinde çalisan Kizilay’in güçlü gönüllü teskilati, orman yanginlarindan etkilenen alanlarin yeniden yesertilmesi için de hazirliklarina basladi. Kizilay gönüllüleri, Tarim ve Orman Bakanligi koordinesinde ormanlik alanlarin yeniden yesertilmesi ve çogaltilmasi için de seferber olacak. 

 

Yerlesim yerlerine uzak olan yurdun diger bölgelerindeki orman yanginlarina karsin da hazir olan Kizilay gelismeleri yakindan takip ediyor.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °