2021 Avrupa Triatlon Kupasi Balikersir'de Gerçeklestirildi.

2021 Avrupa Triatlon Kupasi Balikersir'de Gerçeklestirildi.

Spor 2.08.2021 12:15:03 0
2021 Avrupa Triatlon Kupasi Balikersir

Avrupa Triatlon Kupasi ve Avrupa Gençler Triatlon Kupasi Avrupa’nin ve Türkiye’nin önde gelen triatletlerinin katilimiyla kosuldu. 2024 Paris Olimpiyatlari için çalismalarini Ispanya’da sürdüren iki triatletimizden Gültigin Er 22’nci, Esra Gökcek ise 20’nci oldu.

ETU Triatlon Avrupa Kupasi ve ETU Gençler Triatlon Avrupa Kupasi yarislari Balikesir’de kosuldu.

 Avrupa Triatlon Birligi’nin organizasyonuyla ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla düzenlenen uluslararasi yarislara son derece heyecanli geçti.

Türkiye gençler ve elitler kategorisinde katildigi yarislara toplam 15 sporcu ile katildi.

Türk triatletlerin aldiklari sonuçlar söyle: Elit erkeklerde; Gültiken Er (22), Enes Kizilcik (44). Elit kadinlarda; Esra Nur Gökçek (20). Genç erkeklerde; Emir Araci (7), Burak Çagdas (9), Emirhan Çakir (13), Taha Eren Çosgun (16), Bartu Oren (17), Mert Çolak (18), Burak Pak (19), Kivanç Sahinkaya (20). Genç kadinlarda ise; Özlenen Ipek Günad (4), Beril Selin Ergin (6), Sila Gür (8), Ilay Alsan (10).

2021 Avrupa Triatlon Kupasi Elit Erkekler kategorisinde ülkemizi temsil eden sporcumuz Gültigen Er verdigi röportajda söyle konustu:

‘’Ilk önce herkesin desteklerinden dolayi çok tesekkür ederim. Ülkemizde Avrupa Kupasi yapilmasi bizim için çok gurur vericiydi. Biz Ispanya’da çalismalarimizi devam ediyoruz. 3 aydan beri orada kamptaydim. Burada gerçekten çok gelistigimizi fark ettik. Hedefimiz olimpiyatlara gitmek.

 Bu yarisma da Olimpiyatlara puan veren bir yarismaydi ve %5’lik dilimde yer aldim. Ilk puanimi aldim. Çok gururluyum puan kazandirdigim için. Çalismalarimizin emegini ve karsiligini aldigim için de ayrica çok mutluyum. Federasyonumuza da çok tesekkür ederim. Bizi gelistirdi ve böyle imkanlar verdi.’’ dedi.

Hafta sonu ayrica Oral B ana sponsorlugunda, Balikesir Triatlon Türkiye Kupasi kosuldu. M3, Yildiz, Genç, Elit, Paratriaton ve Yas Grubu kategorilerine yapilan yarislara Türkiye genelinden yüzlerce sporcu katildi. M1 ve M2 kategorisi sporcular da Triaton Festivali’nde yaristi.

Sporcularimizin ulusal ve uluslararasi düzeyde aldigi sonuçlari degerlendiren Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya söyle konustu:

“Sporcularimiz, haziran ayindan bu yana öne Erzurum’da yükselti kampinda sonra bu yaris öncesi Balikesir kampinda verimli bir hazirlik dönemi geçirdiler. Hafta sonu gerçeklesen hem ulusal hem de uluslararasi yarislarda elde ettikleri bireysel dereceler onlarin gelisme kaydettigini, yakin gelecekte kendilerini daha da yukari çekeceklerini teyit ediyor. Hepsini kutluyorum.”

 Balikesir Triatlon’unda tarihi bir önem tasiyan Avlu Balikesir Yasam Merkezi'nin güneyinde yer alan Çay Deresi’nde yüzme parkurunun yarislari yapildi.

“Ülkemizde Triatlon sporunun gelismesini desteklemeye devam edecegiz”

 P&G Grubunun Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu yarislardan sonra su açiklamayi yapti:

“Çok güzel, sporun ve sporculugun ruhunu en iyi sekilde yansitan ve yasatan bir etkinligi izledik. Balikesir’de ilk kez uluslararasi bir yarisma gerçeklestirmenin keyfini yasadik. Bu zorlu mücadelede yer alan ve dereceye giren bütün sporculari kutluyorum.

Sporu desteklemek, gençleri spora yönlendirmek ve onlara ilham veren basari öykülerine katki vermek bizim için temel sosyal sorumluluk ilkelerinden biridir. Oral-B markamizin Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ana sponsoru olarak ülkemizde bu sporun gelisimine verdigi destekten büyük mutluluk duyuyoruz. Oral-B faaliyetlerini “Gücüne Güç Kat” sloganiyla sürdürüyor.

Tüketicilerin güçlü dislere ve saglikli dis etlerine sahip olmasini saglayarak onlara güç, dayaniklilik ve özgüven duygusu kazandiriyor. Triatlon da güç ve dayaniklilik gerektiriyor. Bir triatlon yarismasini tamamlamak, özellikle de dereceye girerek tamamlamak sporcunun özgüvenini artiriyor.

Bu nedenle biz triatlonun felsefesini, kendi felsefemize çok yakin buluyoruz. Ülkemizde Triatlon sporunun gelismesini desteklemeye devam edecegiz. En büyük temennimiz triatletlerimizi olimpiyatlarda madalya alirken alkislamaktir.”

 

2024 Paris olimpiyatlarina hazirlik çalismalarini Ispanya’da sürdüren iki milli triatletten biri olan ve Balikesir’deki yarismalara katilmak için Türkiye’ye gelen Gültigin Er de sunlari söyledi:

“Zorlu bir yaris ve bizim için çok iyi bir deneyim oldu. Aldigim sonuçtan memnunum. Bunu daha da gelistirmek için çalisacagim. Ispanya’da antrenörümüzle birlikte güzel bir çalisma ortami bulduk ve 2024 olimpiyatlarina odaklandik.

Ülkemizde yeni olan triatlon sporunun gelismesi ve desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle, Oral-B’nin ana sponsorlugu çok önemli. Bu markanin verdigi örnegin yayginlasmasi ve açtigi yoldan baska markalarin da gelerek triatlon sporunu desteklemesi federasyonun ve biz milli sporcularin çalismalarina güçlü bir ivme katacak.”

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °