Yurdunuseven Afrin Operasyonu Yerli Ve Milli Silahlarla Yapiliyor

ABD?nin gönderdigi 4 bin tirlik silah yardimi almasina ragmen terör örgütlerinin yerli ve milli silahlar karsisinda çaresiz kaldigini söyledi.

Gündem 23.01.2018 17:23:54 0
Yurdunuseven Afrin Operasyonu Yerli Ve Milli Silahlarla Yapiliyor

AK Parti haftalik degerlendirme toplantisina Tanitim Medya Baskani Süleyman Karakus, Il Yönetim Kurulu üyesi Fatih Okyar katildi.

Afrin operasyonu

Toplantida konusan AK Parti Il Baskani Ibrahim Yurdunuseven “Uzun süredir ciddi bir terör sorunu yasadigimiz Suriye’nin Afrin ilçesinde PKK terör örgütünün uzantisi olan PYD’nin isgal ettigi topraklara müdahale etmek zorunda kaldik. Ülkemiz, Firat Kalkan ve Idlib operasyonlarinin ardindan Suriye'de 3. harekati Cumartesi günü baslatti. TSK, "Zeytin Dali" operasyonuyla Afrin'i Cumartesi günü saat 17.00'de ates altina aldi. F- 16'lar, Suriye hava sahasina girerek bomba yagdirdi. Obüsler, seri atislarla dünyayi soka ugratti. Bordo Bereliler, siniri geçerek Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hainlerin isgal ettigi bölgeleri kusatti. Cumhurbaskanimiz bu operasyonu bizim de katildigimiz Kütahya ve Usak programlarinda tüm dünyaya anlatti” dedi.

Afrin harekâti yerli silahlarla yapildi

“ABD’nin son teknoloji ürünü 4 bin tir silah yolladigi terör örgütleri, ülkemiz tarafindan gelistirilen, birçok ABD’ninkinden daha üstün milli silahlar karsisinda çaresiz kalarak kaçtilar” diyen Yurdunuseven konusmasinda, “Sayin basin mensuplari bu taarruz tamamen yerli ve milli silahlarla yapiliyor. Firtina obüsü, Cirit lazer güdümlü füze, askeri araçlara koruma saglayan aktif koruma sistemi, Kasirga ve Sakarya füzeleri, SOM füzesi, tamamen milli insansiz hava araçlari, cirit füzesi, kayi güvenlik sistemi, KORAL, füzelere hassas güdüm kiti” ifadelerine yer verdi.

Halki duaya davet etti

Afrin operasyonunda 2 sehidimiz oldugunu kaydeden Yurdunuseven konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Bitlis'te de çig altinda kalarak sehit olan 5 mehmetçigimiz var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin basi sag olsun. Hatta ben Malazgirt zaferinden bugüne kadar 1071 yilindan bugüne kadar sehit olmus Tüm kardeslerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi kardeslerimize de Allah’tan acil sifalar diliyorum. Afrin ve Azez üzerinden yapmis oldugumuz operasyonlarda görev yapan mehmetçiklerimiz için ben tüm cami cemaatlerinin, vatandaslarimizin, kardeslerimizin, Türk milletinin vakit namazindan sonra duaya davet ediyorum.”CHP operasyon için net konusmuyor”

Yurdunuseven konusmasinda, “Operasyondan rahatsiz olan kim? HDP, ABD, Avrupa Birligi, PYD terör örgütü ve CHP. CHP hariç digerlerini anlarim ama CHP’nin HDP, ABD, PYD terör örgütü ile operasyona karsi geldigi ortak nokta nedir anlamak istiyoruz? Bizim operasyonumuzdan rahatsiz olup hemen kameralarin karsisina geçenler, PYD terör örgütü Reyhanli’ya saldirdigi vakit kimse ses etmiyor! CHP’nin samimi bir ses tonu ile operasyona destek vermelerini bekliyoruz. Bu ülkede CHP artik CHP’liler tarafindan “nereye gidiyor bu parti” diye sorgulanir bir parti haline geldi. CHP bu operasyon için net bir görüs bildirmemis yarim agiz bir ifade kullanmistir” dedi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °