300 YILI ASKIN TARIHE SAHIP ESERLER BU MÜZEDE SERGILENECEK

300 YILI ASKIN TARIHE SAHIP ESERLER BU MÜZEDE SERGILENECEK

Kültür-Sanat 3.08.2021 13:46:00 0
300 YILI ASKIN TARIHE SAHIP ESERLER BU MÜZEDE SERGILENECEK

TÜRKIYE’NIN ILK TARIM, HAYVANCILIK VE NALBANT MÜZESI SEHRIMIZDE AÇILDI

300 YILI ASKIN TARIHE SAHIP ESERLER BU MÜZEDE SERGILENECEK

          Belediyemiz ilklere imza atmayi sürdürüyor, kadim sehrimiz tarihi eserleri ile birlikte gelecek kusaklara isik oluyor. Türkiye’nin ilk Tarim, Hayvancilik ve Nalbant Müzesi sehrimizde açildi.

           Açilis törenine Baskanimiz Mehmet Zeybek’in yani sira Valimiz Gökmen Çiçek, Baskan Yardimcilarimiz Süleyman Karakus, Murat Öner, Kültür Ve Sosyal Isler Müdürümüz Ihsan Akar, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Halil Selçuk Biricik, Afyonkarahisar Valiligi AB Projeler ve Dis Iliskiler Koordinatörü Ali Ertürk, Göynük Köyü Muhtari Ali Çinar, Nalbant Ustasi Serafettin Daghan ve Demirci Ustasi Yakup Çetinkaya katildi.

Açilis ardindan Valimiz Çiçek, Baskanimiz Mehmet Zeybek ve katilimcilar müzede bulunan eserleri inceledi, kullanim amaçlari hakkinda bilgiler aldi.

“MÜZEMIZ, GEÇMISLE GÜNÜMÜZ ARASINDA KÖPRÜ OLACAK”

           Açilis ardindan yapilan törende konusan Baskanimiz Mehmet Zeybek; olusturulan müzenin geçmisle günümüz arasinda köprü vazifesi görecegini söyledi.

Zeybek Baskan; “Valiligimiz öncülügünde, Kocatepe Üniversitemiz tarafindan yürütülen kaybolan meslek, nalbantligi canlandirmak amaciyla Kültür Sanat Evi bünyesinde olusturdugumuz müzemiz, geçmisle günümüz arasinda köprü vazifesi görecek.

Müzede birçogu asirlik kagni, düven, kara saban, atki, yaba, tirmik, dirgen, tirpan, annat, orak, at ve öküz pullugu, üvendire, manda derisinden özel olarak yapilmis demirci körügü ile nalbant malzemeleri sergilenecek.

Türkiye'nin ilk Tarim, Hayvancilik ve Nalbant Müzesi'ni hizmete açmanin mutlulugunu yasiyoruz. Tarihi san ve seref ile dolu sehrimizin miraslarina hep birlikte sahip çikmaya devam edecegiz.

Emegi geçen ekip arkadaslarima ve eserlerin burada sergilenmesi için destekte bulunan basta Kadir Kilinç olmak üzere diger eser sahiplerine de tesekkür ediyorum. Türkiye'nin ilk Tarim, Hayvancilik ve Nalbant Müzesi sehrimize hayirli ve ugurlu olsun.” diye konustu.

 

250’DEN FAZLA ESER SERGILENECEK

            Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafindan yürütülen "Kaybolan Meslek Nalbantligin Canlandirilmasi" isimli proje kapsaminda tarimda kullanilan ancak günümüzde atil durumda olan malzemeler, çiftçilerimizden bedelsiz olarak toplandi.

Ilklere öncülük etmeye devam eden Belediyemiz Baskanimiz Mehmet Zeybek’in talimatlari ile sehrimizin farkli köylerinden temin edilen 300 yili askin tarihe sahip 250’den fazla tarim ve hayvanciliga dair kullanilan esyalar ‘Tarim, Hayvancilik ve Nalbant Müzesi’nde sergilenecek.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °