AFYONKARAHISARLI ITFAIYECILER ISPARTA VE MUGLA'DA GÖREVLERINE CANSIPERHANE DEVAM EDIYOR.

AFYONKARAHISARLI ITFAIYECILER ISPARTA VE MUGLA'DA GÖREVLERINE CANSIPERHANE DEVAM EDIYOR.

Gündem 4.08.2021 21:23:00 0
AFYONKARAHISARLI ITFAIYECILER  ISPARTA VE MUGLA

 Tüm Türkiye'yi derinden üzen orman yanginlari faciasi sürerken, birlik ve beraberlige ihtiyaç duyulan bu günlerde Afyonkarahisar Belediyesi Itfaiye Müdürlügü Ekipleri Baskan Mehmet Zeybek'in talimati ile bölgemizde bulunan yangin bölgelerine destek için harekete geçti.

Ekip, ekipman, araç ve personel destegi veren Belediyemiz, Mersin'in ardindan yanginin olumsuz etkilerini ortadan kaldirmak ve alevlere karsi mücadele etmek için bu kez de Isparta ve Mugla'da destek çalismasi baslatti.

     Isparta'nin Sütçüler ilçesi ile Mugla'nin Marmaris ilçelerinde kisa sürede rüzgârin etkisiyle genis bir alana yayilan orman yanginina karsi verilen mücadeleye Afyonkarahisar Belediyesi Itfaiye Müdürlügü'ne bagli ekiplerimiz destek vermek için bölgeye geçti.

Ekiplerimiz devam eden orman yanginlarina büyük bir özveri ile müdahale ediyor.

Orman yanginini kontrol altina almaya çalisan ekiplerimiz bölgede bulunan vatandaslara da destek sagliyor. Ekiplerimiz, vatandaslarin can ve mal güvenligini de saglamak adina ates bölgesinde bulunan hayvanlari da korumaya aliyor. Yanginin hizi nedeni ile tehdit halinde olan yerlesim yerlerinde bulunan vatandaslar ve küçükbas hayvanlar Belediyemiz Itfaiye ekipleri tarafindan tahliye edildi.

BU MILLET VATAN HAINLERINE ASLA BOYUN EGMEYECEKTIR

 Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek konuya iliskin yaptigi açiklamada orman yanginlari ile ülkemizi tehdit etmeye çalisan korkak hainlere diz çökmeyeceklerini belirterek, çevre illerde ya da ihtiyaç duyulan illerde yangin söndürme çalismalarina destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Baskanimiz Mehmet Zeybek; Türk Millet, güçlü ve asil bir millettir.

Terör örgütleri ile mücadelesini hiçbir zaman birakmayan ülkemiz simdi de birakmayacaktir.

Orman yanginlari ile bizleri yildirmaya çalisan hainler bir kere daha bu çabanin bosuna oldugunu anlayacaklardir.

Birlik ve beraberligimiz bizleri bu felaketten de en az hasarla çikmamizi saglayacak, bizleri birbirimize daha da kenetleyecektir.

Vatan hainleri bilsinler ki emellerine ulasamayacaklar

. Belediyemiz orman yanginlari ile mücadelesini sürdürüyor, elimizden geldigince kendi imkânlarimiz dâhilinde yangin söndürme çalismalarinda Afyonkarahisar Itfaiyesi de görev alacak.

Kendi sehrimizde de üzücü bir durum yasanmamasi için Valiligimiz tarafindan ormanlik alanlara girisler yasaklandi.

Güvenlik güçlerimiz ile birlikte gereken önlemler alindi, olasi durumlara da hazirlikli ve tedbirliyiz

. Vatandaslarimdan ricam süpheli durumlari polis ekiplerimize bildirmeleri ve çevremize karsi son günlerde daha duyarli olmalaridir.

Bir ve bütün olmaktan asla vazgeçmeyelim. Inaniyorum ki bu kötü günleri de hep birlikte atlatacagiz. Bu felaketin izlerini silmek içinde yanan ormanlara dikilmesi için belediyemiz adina 10 bin adet fidan bagisinda bulunduk

. Akabinde fidan dikim kampanyasi baslatarak "Ilk Ders Fidan Olacak" slogani ile Gelecege Nefes Ol kampanyasina vatandaslarimizi tesvik ettik.

Sehrimizdeki kurumlarla birlikte bizler orman yanginlarinin izlerini silmeye kararliyiz.

Umutlarimizi yeniden yesertecegiz ve bir agaç gibi kardescesine güzel ülkemizde yasamaya devam edecegiz

. Ben yanginlarda hayatini kaybeden vatandaslarimiz ve orman kahramanlarina Cenab-i Allah'tan rahmet ailelerine sabir diliyorum.

Yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum. Milletimizin basi sag olsun. 

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °