Vali Mustafa Tutulmaz Ilimiz Merkeze Bagli Belde Belediyelerine Ziyarette Bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz Ilimiz Merkeze Bagli Belde Belediyelerine Ziyarette Bulundu.

Gündem 25.01.2018 18:22:49 0
Vali Mustafa Tutulmaz Ilimiz Merkeze Bagli Belde Belediyelerine Ziyarette Bulundu.

 

 

Halkimizla bir araya gelerek en iyi hizmeti vermek için sadece il merkezi ve ilçeleriyle kalmayip köylere ve belde belediyelerine de ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, bugünkü programi kapsaminda Ilimiz merkezine bagli Degirmenayvali, Sülün, Salar, Nuribey, Isiklar ve Sülümenli Belediyeleri ile Halimoru Köyüne ziyarette bulundu.
 
Vali Mustafa Tutulmaz’in il merkezine bagli köy ve belde belediye ziyaretlerine Il Jandarma Komutani Jan. Alb. Orhan Sirma eslik etti.
 
Ziyaretler esnasinda belde belediyelerinin yatirim ve projeleri ile alt yapi, üst yapi, ulasim, sosyal tesisler gibi konularin yer aldigi çalisma ve faaliyetleri hakkinda bilgiler alan Vali Tutulmaz, belde belediyelerinde karsilasilan sorunlari, istek ve talepleri dinledi.
 
Karsilikli bilgi alisverisinin yasandigi ziyaretlerde Afyonkarahisar’i ilçeleri, kasabalari ve köyleriyle birlikte bir bütün olarak gördügünü vurgulayan Vali Tutulmaz; “Tüm yerlesim alanlari adeta bir zincir halkasi gibi birbirine baglidir. Bu zincir halkalarinin her birinin saglam olmasi birlikte hareket etmenin gücünü daha da arttiracaktir. Ilimizin daha huzurlu olmasi, gelisime açik ve daha da ilerlemesi adina da bu sarttir. Bizler halkimizin yasadigi hiçbir yerlesim alanini digerinden ayri tutmayiz ve hizmetimizi en iyi sekilde ilçe, kasaba ve köy ayrimi yapmadan her noktaya adaletli bir sekilde ulastiririz. Büyümek ve kalkinmak adina merkezi ve yerel yönetimlerin hizmet anlayisi da bu olmalidir. Bu nedenle bizler ilçelerimize, kasabalarimiza ve köylerimize sik sik ziyaretler düzenleyerek orada yasayan yöre halkinin istek, talep ve önerilerini birinci agizdan dinliyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin bizlere verdigi imkânlari yine halkimizin hizmetinde en iyi sekilde kullanmaya gayret ediyoruz.” dedi.
 
Özellikle kasaba ve köylerde dügünlerde ve asker ugurlamalarinda eglence adina silah atildigina dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Eglence adina silah atmayi dogru bulmuyoruz. Çünkü silah atmak bir eglence türü olmayip, ilkel bir davranistir. Eglenceler olasi bir kaza aninda üzüntü ve pismanlik anina dönüsebilir. Çevreye verilen rahatsizliklar söyle dursun, eglencelerde atilan her kursun milli servettir. Bunun yaninda yaralanmalar ve can kayiplarinin yasanilmasi olaylari çikmaza ve çok daha olumsuz yönlere çevirebilir. Bizler bu konuda çalismalarimizi artirdik. Zaten bu gibi olaylarin çikmasina engel olacak gerekli yasal düzenlemeler yapildi. Bizler de bunun takipçisi olacak ve olasi bir durumda da geregini yerine getirecegiz. Bu nedenle halkimizdan istegimiz bu gibi olaylara daha duyarli olmalari ve eglencelerde silah atildigini gördüklerinde veya duyduklarinda bu durumu en kisa zamanda güvenlik güçlerimize bildirmeleridir.” dedi.
 
Toplumuzun daha huzurlu olmasi adina hirsizlik ve asayis konularina da deginen Vali Tutulmaz; “Halkimiz can ve mal güvenligini korumak adina biraz daha dikkatli olmasi gerekmektedir. Kisiler kendilerinin yaninda komsusunu, mahallesini, köyünü kisacasi yöre halkini da düsünerek süpheli bir durumda ilgili kurum ve kuruluslarla irtibata geçmeleri gerekmektedir. Böylelikle daha yasanabilir ve daha huzurlu ortamlar olusur. Bizlerde bu anlamda üzerimize düsen görevi layikiyla yerine getirecegiz. ”dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz, ziyaretleri esnasinda belediye meclis üyeleri ve yöre halkiyla bir araya gelirken, kendisine iletilen her bir konuyu titizlikle dinleyip, halktan gelen istek ve taleplerin yerine getirilmesi için ilgili kurum ve kurulus yetkililerine talimatlarda bulundu.

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °