Nerede bir sorun varsa orada olacagim

Nerede bir sorun varsa orada olacagim

Gündem 19.08.2021 15:56:29 0
Nerede bir sorun varsa orada olacagim

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çay Ilçesi ile ilçeye bagli belde ve köylerde esnaf, vatandas ve çiftçilerle bir araya geldi. Nerede bir sorun varsa orada oldugunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Bölgede yasanan dolu yagisi nedeniyle çiftçilerimizin zarari büyük. Çiftçilerin sesini duyun" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Çay Ilçe Baskani Ali Selvi, Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte Çay Ilçesi ile ilçeye bagli Karacaören Beldesi ve Akkonak Köyü'nde esnaf, vatandas ve çiftçileri ziyaret ederek sikintilari yerinde dinledi.

NEREDE BIR SORUN VARSA ORADAYIM, INADINA SAHALARDAYIZ...

Beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak vatandaslari ve pazar esnafini ziyaret eden Milletvekili Köksal, "AKP'nin yanlis politikalari nedeniyle esnaf perisan halde. Nereye gitsek durum ayni. Bir dokunuyor bin ah isitiyoruz.

Tabandan tavana tüm CHP'liler olarak her nerede bir sikinti, sorun varsa orada olacagiz.

Inadina sahalarda olmaya devam edecegiz. CHP olarak yasanan bu burhana karsi çözüm önerilerimizi her firsatta dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edecegiz. Toplumun tüm kesimleri ülkenin gidisatindan sikayetçi.

Ülkemizin ekonomisi her geçen gün daha kötü gidiyor. Bu kötü gidisatin üstüne birde pandemi gelince esnafimiz,

çiftçimiz, emeklimiz kisacasi toplumun tüm kesimleri agir bir darbe daha yedi. AKP ekonomik krize karsi gerekli yapisal önlemleri almayip, günü kurtarma pesinde." ifadelerini kullandi.

ÇIFTÇILER: ZARARIMIZ BÜYÜK, KIMSE BIZLE ILGILENMEDI...

Daha sonra Karacaören Beldesi ve Akkonak Köyü'nde çiftçilerle bir araya gelen Milletvekili Köksal, dolu yagisi nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerle görüstü. Magduriyetlerini dile getiren çiftçiler, "Dolu taneleri ceviz büyüklügünde idi.

Çok büyük felaket oldu. Yagis yaklasik 2 saat sürdü. Ürünlerimiz henüz olgunlasmamislardi bile.

Simdi bu haliyle çürüyecekler. Bu ürünlerden artik verim almamiz mümkün degil.

Zararimiz ortalama 100-150 bin lira civarinda. Kimse bizle ilgilenmedi. Herhangi bir destek almadik." dediler.

ÇIFTÇILERIMIZIN ZOR GÜNÜNDE YANINDA OLUN, ZARARINI KARSILAYIN

Çiftçilerin zararinin karsilanmadigini kaydeden Köksal, "Kimse çiftçinin halini sormamis dolu yagisi nedeniyle meyve ve sebzeler adeta delik desik olmus. Yanlis tarim politikalariyla ve maliyetleri yükselterek canindan bezdirdiginiz çiftçinin bu zor gününde bari yaninda olun zararini karsilayin.

Çay ilçemizde yasanan dolu yagisi sonrasinda tarlalar zarar görmüs durumda.

Çiftçi perisan olmus durumda

. Bu bölgede üretici çitlemelik kabak dedigimiz bir cinsi yetistiriyor. Ancak yasanan dolu yagisi sonrasi kabaklarin üstü berelenmis

. Bu tarlalardaki zarar gören ürünlerin içleri bos ve artik verim alinmasi mümkün degil. Sadece kabak tarlasi degil, elma bahçesi, misirlar da yasanan dolu yagisindan zarar görmüs. Bu durum gelecek yilin verimini de etkiliyor." diye konustu.

BIR AN ÖNCE ÇAY ILÇESINE GIDIN VE ZARARIN BOYUTUNU GÖRÜN!

Çiftçilerin her zaman oldugunu gibi yine destek alamadiklarini ve kaderlerine terk edildiklerine dikkat çeken Köksal, "Ne yazik ki, her zaman oldugu gibi yine üreticilerin zarari karsilanmiyor.

Üreticiler; arayan soran, yüzümüze bakan yok diyor.

Bu seneki mahsuller gitti, gözler zarar gördügü için gelecek yilin mahsulleri de bu durumdan olumsuz etkilenecek diyor.

Bu zarar ne sekilde karsilanacak? Hiç kimse bir sey söylemiyor bizler kaderimize terk edildik diyorlar.

Zaten bu doludan, gördügümüz kadariyla yol boyunca bütün tarlalar zarar görmüs durumda ancak kimsenin zarari karsilanmamis.

Lütfen bir an önce Çay Ilçesi'ne gelin, Tarim Bakani, Il Tarim Müdürlügü, Sayin Valim gelin bu zarari görün ve bu üreticinin zararini karsilayin.

Bu insanlar perisan olmus durumdalar.

Bu yilin ürünleri gitmis, zarar etmis durumdalar. Gelecek yil da bu zarari çekecekler çünkü; agaçlarin gözleri zarar görmüs. Lütfen, çiftçilerin sesini duyun." seklinde konustu.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °