Vatandaslara 100 Bin Kap Asure..!

Vatandaslara 100 Bin Kap Asure..!

Yasam 21.08.2021 13:51:11 0
Vatandaslara 100 Bin Kap Asure..!

"Sultan Divaniyi Anma ve 40 Hatimli Sifali Asure" etkinlikleri kapsaminda, vatandaslara 100 bin kap asure ikraminda bulunuldu.

SIFA OLSUN, BIRLIK OLSUN, BERABERLIK OLSUN…

      Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan ilimizin abide sahsiyetlerinden Mevlana'nin Torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Sifali Asure günü etkinlikleri Mevlevi Türbe Camii'nde asure ikramiyla sona erdi.

     Muharrem ayi gelenegi olarak gerçeklestirilen etkinlikte,"40 hafiza, 40 hatim okutularak, 40 kazanda pisirilen asure", cuma namazinin ardindan Sultan Divani'nin türbesinin de bulundugu Mevlevi Camisi basta olmak üzere kentin 37 noktasinda dagitildi.

Mevlevi Camisi'nde düzenlenen asure dagitim töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takimi'nin konseriyle basladi. Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, törende yaptigi konusmada, asure etkinliginin yaklasik 600 yildir devam ettigini, Mevlevi Camisi'nde 40 hafizin 40 kazan basinda 40 hatim indirdigini söyledi.

     Geleneksel etkinligin duasinin dün yapildigini dile getiren Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, söyle konustu: "Belediye yemekhanemizde asuremiz hazirlandi. Cuma namazinin ardindan da simdi dagitimini yapiyoruz.

Bu gelenegi insallah, ömrümüz oldugu müddetçe yasatmayi sürdürecegiz. Asuremizi, Afyonkarahisar'daki 37 farkli noktada insanlara ikram edilecek. Herkese sifa olsun. Rabbim, birligimizi, dirligimizi ve beraberligimizi bozmasin."

     Vali Yardimcisi Mehmet Keklik de Muharrem ayinin ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin costugu, bollastigi mübarek günler oldugunu vurguladi.Kadim asure etkinligini düzenleyen Afyonkarahisar Belediyesine tesekkür eden Keklik,"Bu mübarek günler dolayisiyla basta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere kutsal Anadolu topragini bizlere vakar kilan bütün sehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Yüce rabbimiz bizlerin birlik ve beraberligini her zaman daim etsin. Yüce devletimizi ve aziz milletimizi, rabbimiz kiyamete kadar payidar kilsin. Asure etkinligimiz ve Muharrem ayimiz mübarek olsun." diye konustu.

     Il Müftüsü Sinan Kazanci tarafindan yapilan duanin ardindan belediye yemekhanesinde çesitli hububat ve yemisle hazirlanan 100 bin kap asure Afyonkarahisarlilara dagitildi.

Etkinlige; Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Vali Yardimcisi Mehmet Keklik, AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, daire müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, hayirseverler ve çok sayida vatandas katildi.

Afyon HABERI


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °