IÇMEYE SU BULAMIYORUZ, TANKERLERLE SU IHTIYACIMIZI KARSILAMAYA ÇALISIYORUZ..!

IÇMEYE SU BULAMIYORUZ, TANKERLERLE SU IHTIYACIMIZI KARSILAMAYA ÇALISIYORUZ..!

Siyaset 23.08.2021 14:51:29 0
IÇMEYE SU BULAMIYORUZ, TANKERLERLE SU IHTIYACIMIZI KARSILAMAYA ÇALISIYORUZ..!

Köksal: Vatandaslar su ve elektrik istiyorlar, seslerini duyun!

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar'i ilçe ilçe, belde belde, köy köy dolasarak sorunlari yerinde tespit etmeye devam ediyor.

Köksal, merkeze 20 kilometre uzakliktaki Bayramgazi Köyü'nde içmek için su olmadigini, Tasoluk Beldesi'ndeki vatandaslarin iktidardan ilgi beklediklerini, Serban Beldesi'nde sularin akmadigini ve elektriklerin olmadigini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Iscehisar Ilçesi, Sinanpasa Ilçesi ve ilçeye bagli Tasoluk, Serban Beldeleri ile Nuh Köyü ve Afyonkarahisar merkeze bagli Bayramgazi Köyü'nde vatandaslarla bir araya gelerek istek ve talepleri yerinde dinledi.

PARTILILERLE GÜNDEMI DEGERLENDIRDI

Milletvekili Burcu Köksal ziyaretleri kapsaminda, ilk olarak CHP Iscehisar Ilçe Örgütünde partililerle bir araya gelerek gündemi degerlendirdi. Köksal, CHP'ye üye olan mermerci is insani Cüneyt Çirkin’in rozetini takarak üyeliginin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

BASKAN SAHIN VE MILLET ITTIFAKI ÜYELERI ILE BIR ARAYA GELDI

Milletvekili Köksal, daha sonra beraberinde CHP Iscehisar Ilçe Baskani Bayram Atilgan ve partililerle birlikte Iscehisar Belediye Baskani Ahmet Sahin’i ziyaret etti. Demokrat Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hikmet Bülbül, Demokrat Parti Iscehisar Ilçe Baskani Yildirim Mercan ve Demokrat Parti Kadin Kollari Baskani'nin yer aldigi ziyarette gündeme dair degerlendirmelerde bulunuldu.

MERMER SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ISTISARE EDILDI

Iscehisar Ilçesi'nin sevilen is insani Adnan Demirel'i beraberindeki Demokrat Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hikmet Bülbül, Iscehisar Belediye Baskani Ahmet Sahin ve Millet Ittifaki ilçe baskanlariyla birlikte ziyaret eden Köksal, Demirel'le mermer sektörünün sorunlari hakkinda görüstü.

Is insani Demirel ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirirken, Köksal ise nazik misafirperverligi nedeniyle Demirel'e tesekkür ederek, mermer sektöründe yasanan sikintilarin giderilmesi için kendisine aktarilan konulari Meclis'te dile getirecegini kaydetti.

ÖDÜLLÜ SAGLIK OCAGI VIRANEYE DÖNMÜS..!

Daha sonra Sinanpasa Ilçesi'ne geçen Milletvekili Köksal, burada da beraberinde CHP Sinanpasa Ilçe Baskani Ahmet Demir ve partililerle birlikte belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaslari dinledi, sorunlari yerinde tespit etti.

Ilçeye bagli Nuh Köyü'nde 1994 yilinda ödül alan Saglik Ocagi'nin suan ki halinin içler acisi oldugunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Ödüllü Saglik Ocagi'nin bakimsizliktan sivalari dökülmüs çatisi çökmeye baslamis yabani otlar etrafini sarmis viraneye dönmek üzere. Köylü bu binanin eski haline dönmesini islerlik kazanmasini istiyor." dedi.

TASOLUK'TA PTT SUBESI'NE HAFTA 1 GÜN PERSONEL GÖREVLENDIRILIYOR,

BELDE SAKINLERI IKTIDARIN ILGISIZLIGINDEN DERT YANIYORLAR...

Beraberinde heyet ile birlikte Tasoluk Beldesi'ni ziyaret eden Köksal, burada da vatandaslarin istek ve taleplerini dinleyerek, "Tasoluk Beldesi'nde PTT Subesi'ne haftada 1 gün personel görevlendiriliyor ve simdi sube acenteya çevrilmek isteniyor. Vatandas bunu istemiyor. Sinanpasa'nin en büyük beldesi olarak Tasoluk iktidarin ilgisizliginden dert yaniyor ve ilçe olmak istiyor. Bu konuda iktidardan destek bekliyor." ifadelerini kullandi.

SERBAN'DA SULAR AKMIYOR, ELEKTRIK KESINTISI VATANDASI CANINDAN BEZDIRMIS

Serban Beldesi'nde de incelemelerde bulanarak vatandaslari dinleyen Milletvekili Köksal, "Belde de sulama sikintisi ve hergün sabah yasanan 2 saatlik elektrik kesintisinden dolayi vatandaslar magdur olmus durumdalar. Sorunlarinin çözüme kavusmasini bekliyorlar." seklinde konustu.

KÖY SAKINLERI: YETKILILERDEN YARDIM ISTIYORUZ, IÇTIGIMIZ SUYUN ZEHIRLI OLDUGUNU SÖYLÜYORLAR...

Ziyaretleri kapsaminda Afyonkarahisar merkeze 20 kilometre uzaklikta olan Bayramgazi Köyü sakinleri ile bir araya gelen Köksal, burada da vatandaslarin sikintilari dinledi.

Köy sakinleri kendi imkanlari ile su bulmaya çalistiklarini belirterek, "Ancak su an suyumuz yok. Içtigimiz sular için ‘zehirli’ diyorlar. Buldugumuz su ile yetinmeye çalisiyoruz. Bu su sikintisi için yetkililerden yardim istiyoruz.” dediler.

IÇMEYE SU BULAMIYORUZ, TANKERLERLE SU IHTIYACIMIZI KARSILAMAYA ÇALISIYORUZ

 

Bayramgazi Köy Muhtari Erdal Çetin, "Köyümüzün en büyük sikintisi su sikintisidir. Yani merkeze yakin olan köyümüzde su sikintisi yasamaktayiz. Evimizdeki sebeke suyumuz dâhi su anda yok.

Yeri geliyor içmeye bile su bulamiyoruz. Tankerlerle ihtiyacimizi gideriyoruz. Burada en basta gelen nedenlerden biri; açilan kuyularin yetersiz olmasidir. Bir diger neden ise; asiri sekilde açilan kaçak kuyularin artmasi ayni zamanda buralardaki su ile sulama yapilmasidir.

Köyümüzde bulunan sirketlerin önüne geçemiyoruz. Devlet Su Isleri’ne (DSI) müracaatimizi yaptik ama yine de önüne geçemedik. Kaçak kuyularin kapatilmasini istedik. Yenilenme yapildi.

Biz bunlarin kapatilmasini gerekirse sayaç takilmasini istiyoruz. 24 saat boyunca yer alti sularina zarar verirsek 2 yil sonra biz bu köyde ne yapacagiz? Terk edip gitmemiz gerekir.” seklinde konustu.

 

ÖZEL SIRKETLERIN SONDAJLARI NEDENIYLE KÖY SUSUZ KALDI, NEREYE BASVURU YAPTIKSAY BIR SONUÇ ALAMADIK

Köyde 3 ayri özel sirketin sondajlari nedeniyle bütün yer alti sularinin çekildigini kaydeden Köy Muhtari Çetin, "Bundan dolayi bizler çok büyük su sikintisi çekiyoruz. Bu sikinti için de kime, nereye basvuru yaptiysak bir sonuç alamadik.

Yenileme yapiyoruz, sondaj açiyoruz hepsi maliyetli zaten. Onu alabilmek 2 ayimizi geçiyor. 2 ayda köyde su olmadigi zaman bitiyoruz haliyle. Kendi imkanlarimiz ile elimizden geldigince millete su dagitmaya çalisiyoruz.

Ayrica suyun içerisinde patateste kullanilan “promat” maddesi çikiyor. Buda buradaki tarimda suyun kullanilmis oldugunu gösteriyor. Bu madde insanlar tarafindan kullanildiginda arastirmalarimiza göre “kanser” meydana getiriyor.  Buradan gelen suyu, bu nedenlerle sadece evlerimiz için kullaniyoruz, içmek için degil.” dedi.

MERKEZE 20 KILOMETRE UZAKLIKTAKI BAYRAMGAZI KÖYÜ SUSUZLUKTAN KIRILIYOR

Bayramgazi Köyü'nün tabiri caizse susuzluktan kirildigini dile getiren Milletvekili Köksal, "AKP’ye diyoruz ki, yeter artik. Artik yandaslara verdiginiz taviz yeter. Vatandas susuzluktan kiriliyor.

Afyonkarahisar Bayramgazi Köyü'nde ruhsatsiz açilan kuyular yüzünden köyün asirlik çesmesi dahi kurumus muhtar tankerle su getirirken köylülerde kendi imkanlariyla su tasiyor. Öte yandan köy konagi her an yikilma tehlikesiyle karsi karsiya.

Duvardaki çatlaklar binadaki kayma herkesçe görülüyor. Biran önce konagin yapilmasi ve kaçak kuyularin sebep oldugu su sikintisinin çözülmesi gerekiyor." diye konustu.

YETKILILER BAYRAMGAZI KÖYÜ'NÜN SU SIKINTISINI LÜTFEN ÇÖZÜN, KÖYÜLÜNÜN SESINI DUYUN...

Afyonkarahisar’a bu kadar yakin olan, merkeze bagli köyde insanlarin su sikintisi çektiklerini kaydeden Milletvekili Köksal,

"Bunu sebebi ise; kaçak vurulan, uygunsuz olarak açilan kuyular. Burada vatandas, AKP'nin yandaslarina verdigi tavizler yüzünden su sikintisi çekiyor. Kaçak vurulan kuyular yüzünden köydeki çesmeler akmaz olmus.

Insanlar, tankerler ile kendi imkânlariyla su çekiyorlar ve burada ciddi bir magduriyet var. Muhtar ve köylüler seslerini duyurmaya çalisiyorlar, bu sorunu çözmeye çalisiyorlar, çözülmesi için mücadele ediyorlar.

Bizde buradan Vali Bey’e sesleniyoruz, bakanliga sesleniyoruz, yetkililere sesleniyoruz: Lütfen, bir an önce Bayramgazi Köyü’nün bu sikintisini çözün." dedi.

Afyon HABERI


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °