“ Tarihimizden Aldigimiz Ilham ile Yeni Zaferlere Milletimizle Yürüyoruz ”

“ Tarihimizden Aldigimiz Ilham ile Yeni Zaferlere Milletimizle Yürüyoruz ”

Gündem 24.08.2021 13:26:12 0
“ Tarihimizden Aldigimiz Ilham ile Yeni Zaferlere Milletimizle Yürüyoruz ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekil Ali Özkaya, Zafer Haftasi münasebetiyle bir mesaj yayinladi.

“ Tarihimizden Aldigimiz Ilham ile Yeni Zaferlere Milletimizle Yürüyoruz ”

Agustos ayinin Türk tarihinin sanli zaferleriyle dolu oldugunu kaydeden Milletvekili Özkaya, “Dünya tarihinde yüzlerce sanli zafer ile adini altin harflerle yazdiran ecdadimiz, özellikle agustos ayinda bir çok zafere imza atmistir.

Her karisi sehit kanlariyla sulanmis bu aziz topraklari bizlere vatan olarak birakan atalarimiz  iman ve inanciyla dünya tarihinde büyük izler birakmistir” dedi. Milletvekili Özkaya, “Tarih boyunca milletimizin birlik ve beraberligini yikmayi hedefleyen girisim ve türlü saldirilari aziz milletimiz büyük bir inanç ile bosa çikarmistir.

1071’de Malazgirt Zaferi ile baslayan, 1922’de Büyük Taarruz ile devam eden sanli zaferlerimiz, milletimizin her zaman övünç ve gurur kaynagi olmustur.

Sanli ecdadimizin büyük bir iman gücüyle elde ettigi bu zaferler, bizlere her zaman ilham kaynagi olmustur.

Büyük Taarruzun basladigi, Afyonkarahisar’li olarak zafer haftasini kutlamanin ayri bir gurur ve mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz” dedi.

“Türkiye her alanda yeni zaferlere imza atiyor”

“Kahraman ecdadimizin bizlere en büyük emaneti olan bu aziz vatan topraklarinin yani sira, vatan ve bayrak sevgisini bizlerde büyük bir sevkle tasiyacak, gelecek nesillere aktarmanin gayretinde olacagiz. 

Milletimizle ile birlikte, 26 Agustos 1071 Malazgirt, 27 Agustos 1389 Kosova, 11 Agustos 1473, Otlukbeli, 23 Agustos 1514 Çaldiran, 24 Agustos 1516 Mercidabik, 26 Agustos 1526 Mohaç, 24 Agustos 1578 Vadis Seyl ve 30 Agustos 1922 Baskumandanlik gibi nice sanli zaferlerden aldigimiz ilham ve inançla gelecege yürüyoruz” dedi. 

Günümüzde zaferlerin teknolojik atilimlar, büyük yatirim ve projeler ile olduguna deginen Milletvekili Özkaya, “Ecdadimizin bize biraktigi sanli tarihe mahcup olmamak için, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye, bir çok alanda yeni zaferler elde etmektedir.

Özellikle Savunma alaninda Türkiye tarihinden aldigi ilhamla büyük atilimlar gerçeklestirmekte, dünya da gipta ile bakilan bir noktaya gelmektedir.

Türkiye ekonomik, sosyal, siyasi, egitim ve kültürel alanlarda büyük gelismeler saglamakta, yüksek teknolojik IHA, SIHA ve diger alanlarda dünyada büyük zaferlere imza atmaktadir” dedi. Milletvekili Özkaya mesajinda son olarak, “Kanlariyla aziz vatanin her karis topragini sulayan sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Sultan Alparslan’dan, Mustafa Kemal’e kadar büyük kumandanlarimizi saygi ve rahmetle aniyorum

. Aziz milletimize selam ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °