Tarih: 14.11.2022 11:23

ÇKS’ye basvuru esnasinda Basvurular Basladi

Facebook Twitter Linked-in

Çiftçi Kayit Sisteminde yeni dönem 1 Eylül itibariyle basladi. 31 Aralik 2022 tarihinde sona erecek basvuru süresinde artik çiftçiler kayitlarini e-Devlet Kapisi üzerinden yenileyebiliyor.

Üreticinin yogun çalisma temposunda isini kolaylastirmaya dönük dijital dönüsüm hamlelerine büyük önem veren Tarim ve Orman Bakanligi Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) e-Devlet üzerinden basvurulari yapabilmelerini saglayarak tarimla teknolojiyi bulusturma yolunda büyük bir adim daha atti.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yapilan yeni düzenlemeyle Çiftçi Kayitlari için ilk kayitlar tarim arazisinin bulundugu Il/ilçe Müdürlügünden yapabilecek, daha önce ÇKS kaydi olan çiftçiler ise e-Devlet Kapisi üzerinden ürün yenileme, güncelleme gibi islemlerini yapilabilecekler.

Sistemle ilgili açiklama yapan Izmir Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Özen, 1 Eylül itibariyle baslayan yeni dönemle Izmir ilinde 3 bin 118 basvurunun e-Devlet Kapisi üzerinden alindigini ve tamamlandigini, toplamda 19 bin 329 üreticinin ÇKS sistemine kaydedildigini belirtti. Özen “Geçmis yillarda 10 ay olan müracaat süresi bu sene sistemdeki yenilemeyle birlikte 4 aya indirilmistir.

Bu süre içerisinde üreticilerimizin güncellemelerini ve yeni kayitlarini yaptirmalari oldukça önemlidir.

Ayrica çiftçilerimizin üretim yili desteklemelerinden ve Bakanligimiz hibe programlarindan yararlanabilmeleri için de ÇKS basvurularini mutlaka 31 Aralik 2022 tarihine kadar yapmalari gerekmektedir” dedi.

Çiftçiler e-Devlet uygulamasi üzerinden ÇKS’ye basvuru esnasinda asagidaki süreçleri takip ederek kolaylikla basvurularini gerçeklestirebilirler.

E-DEVLET ÜZERINDEN ÇKS’YE KAYIT ASAMALARI:

Çiftçimiz, e-Devlet Kapisina kendi kimlik bilgileri ve sifresi ile giris yapar.

Hizmeti kullanabilmek için arama kismina ‘ÇKS’ yazilir. Çiftçi Kayit Sistemi Kayit Yenileme Basvurusu (Gerçek Kisi/Tüzel Kisi) hizmeti seçilir.

Açilan ekranda ilk basvuruyu yapmak için ‘Yeni Basvuru’ butonuna tiklanir. Aydinlatma metni okunur ve asagida bulunan ‘Onayliyorum’ kutusu isaretlenerek ‘Devam Et’ butonuna tiklanir.

Açilan sayfada ÇKS sistemindeki kayitli bilgiler görüntülenir ve iletisim bilgileri kontrol edilir. Ihtiyaç halinde bu ekran güncellenir. Kayitli araziler görüntülenir ve gerekirse ürün bilgileri ‘Ürün Bilgisi Degistir’ butonu ile güncellenir.

Son ekranda basvuruya ait tüm bilgiler görüntülenir. Basvuruya ait ilk destek ödemesinden mahsup edilecek basvuru ücreti görüntülenerek onaylanir ve basvuru tamamlanir. Tamamlanan basvurulari görüntülemek için ‘Basvuru Listesi’ butonuna tiklanir.

Basvurularin listelendigi ekrandaki ‘Basvuru Durumu’ sütununda basvurunun durumu görüntülenebilir.

Tamamlanan basvurular Il/Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinin degerlendirilmesi asamasina geçer.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —