Geceniz gündünüz gibi olsun. Yerin altida bizim üstüde bizimdir”

. Amacimiz bu vatan için canlarini genç yasta feda eden sehitlerimizin isimlerini yasatmaya çalisiyoruz

Gündem 9.11.2022 12:58:31 0
Geceniz gündünüz gibi olsun. Yerin altida bizim üstüde bizimdir”

Kardes Köy Okullari Toplulugu tarafindan Sehit Polis Ertugrul Tacirogullari adina Nurten Telek Ilkokulu’nun bir sinifinda ‘Sehit Ertugrul Tacirogullari Sanat Atölyesi’ açildi.

 

Kardes Köy Okullari Toplulugu, yine anlamli bir açilisa imza atti. Kardes Köy Okullari Toplulugunun Kurucusu Hilal Kalafat tarafindan dizayn edilen ‘Sehit Ertugrul Tacirogullari Sanat Atölyesi’ Nurten Telek Ilkokulu’nda düzenlenen bir programla açildi. Sehidin Ailesi, Sehidin devreleri ve Yunus Polisleri’nin de katildigi açilis programinda ‘Sehit Ertugrul Tacirogullari Sanat Atölyesi’ takdir topladi.

 

Müdürü Turan’dan Kalafata’a tesekkür

 

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasindan sonra konusan Nurten Telek Ilkokulu Müdürü Ahmet Turan, Sanat Atölyesi’nin yapiminda büyük emekleri olan Kardes Köy Okullari Toplulugunun Kurucusu Hilal Kalafat’a tesekkür etti. Müdür Turan, “Açilisini yapacagimiz bu sanat atölyesinde resim ve müzik alanlarinda ders disi egzersiz çalismalari yapilacak olup, ögrencilerimizin tamamini bu atölyeden faydalandirip, aralarinda müzik ve resim alanlarinda özel yetenekli olan ögrencilerimizi erkenden tespit ederek, kendilerini yetistirmelerine katki saglamak öncelikli amacimizdir. Bu sanat atölyemizin olusmasinda Kardes Köy Okullari Toplulugunun Kurucusu ve Baskani Hilal Kalafat’a ve çalisma arkadaslarina tesekkür ediyorum” dedi.

 

Kalafat, “Onur ve gurur vericidir”

Kardes Köy Okullari Toplulugunun Kurucusu ve Baskani Hilal Kalafat, “Öncelikle sunu belirtmek istiyorum.

Suan hepimiz ayaktayiz. Buraya isteseydik sandalye koyabilirdik. Ama biz bunu özellikle yapmak istemedik.

Çünkü suanda hepimiz ayaklarimizla bu sekilde durabiliyorsak, sehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârliklari sayesindedir.

Türk milletinin birlik ve beraberligini, nice çocuklarimizin bu topraklarda özgürce büyümesi için canlarini feda eden aziz sehitlerimizin adina devlet okullarinda ve devlete bagli kurumlarinda sehitlerimizin adina kütüphaneleri, sanat atölyeler ve restorasyonlar gibi çalismalar yapmaya devam ediyoruz

. Amacimiz bu vatan için canlarini genç yasta feda eden sehitlerimizin isimlerini yasatmaya çalisiyoruz

.  Ilimiz basta olmak üzere 81 ilde valiliklerimizin izniyle projeler yapiyoruz.

Bugün Kayseri’den Afyonkarahisar’a köprü olduk.

Böylesine güzel bir okulda da Sehidimiz Ertugrul Tacirogullari’nin ismini yasatmak bizlere de onu ve gurur vermektedir. Mili Savunma Bakanimiz Sayin Hulusi Akar’in da dedigi gibi, ‘Hudutlarimizi kilit altina aldik, hiç kimsenin de bu vatani bölmeye gücü yetmeyecektir’ onlara da buradan selam gönderiyoruz.

Çünkü onlar bizi çok destekliyorlar. Geceniz gündünüz gibi olsun. Yerin altida bizim üstüde bizimdir” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan sehit ailesinin de katilimiyla ‘Sehit Ertugrul Tacirogullari Sanat Atölyesi’ açildi. Programa katilan misafirler tarafindan Sanat Atölyesi gezildi.

Afyon HABERI


Salı 24.8 ° / 9.4 °
Çarşamba 24 ° / 11.5 °
Perşembe 22.7 ° / 9.5 °