Bahçeli: Makul adima bakiyoruz

Biz kiminle görüsüldügüne degil, makul ve demokratik çözümün nasil olacagina bakiyoruz" diye konustu.

Siyaset 8.11.2022 12:13:00 0
Bahçeli: Makul adima bakiyoruz

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, AK Partili heyetin HDP’yi ziyaretini yorumladi. TBMM'deki grup toplantisinda mesaj veren Bahçeli, Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret etmelerinin dogru oldugunu belirterek, "Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur ve aynisidir. Makul adima bakiyoruz" dedi.

ANKARA (IGFA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda konustu.

Bahçeli, AK Parti heyetinin Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesinin son derece dogal ve dogru bir adim oldugunu söyledi.

AK Parti'nin "basörtüsü düzenlemesi" olarak bilinen Anayasa degisikligiyle ilgili HDP ile görüsmesinden özel bir rahatsizlik duymadiklarini su sözlerle aktardi:

"CHP dürüstse, sözünün arkasindaysa, basörtüsüne bez parçasi demekten pismansa buyursun, hep birlikte bu meseleyi köklü çözümle bulusturalim" diyen Bahçeli, "Bu arada AK Parti heyetinin anayasa degisikligini görüsmek amaciyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece dogal ve dogru bir adimdir.

HDP’yle niye görüsülmüs?

Biz buna ne diyecek, nasil bir tepki gösterecekmisiz?

Günlerdir cevabi aranan marazi sorular bunlardir.

HDP’ye nasil baktigimizi tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum.

AK Parti heyetinin CHP’yle kurdugu temasa ses çikarmayanlarin bizim sirtimizdan HDP’yi dillerine dolamalari müflis ve müfsit bir tavirdir. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP’de odur ve aynisidir.

Biz kiminle görüsüldügüne degil, makul ve demokratik çözümün nasil olacagina bakiyoruz" diye konustu.

 

Öte yandan Türkiye NATO iliskileri hakkinda yorumlarda bulunan Bahçeli, NATO Genel Sekreteri'nin "Türkiye'ye talimat verir gibi konusmasi edepsizlik" olarak yorumladi.

"NATO'nun Madrid zirvesindeki üçlü muhtirada Isveç ve Finlandiya'nin hangi somut adimlari attigi titizlikle incelenmelidir" diyen Bahçeli, "Isveç iç muhalefeti PKK/YPG'nin denetim ve kontrolündedir. NATO Genel Sekreteri'nin TBMM'nin ne yapacagini, nasil karar alacagini dikte etmesi edepsizliktir. NATO, TBMM'nin üzerindeki bir organ degildir. NATO Genel Sekreteri boyunu asan sularda kulaç atmaktan Türk Meclisine ödev verme densizliginden vazgeçmelidir" diye konustu.

 

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °