IYIPARTI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

Birlik ve beraberlik içinde, hos görülü bir sekilde geçirdigimiz bu süreç için ben sizlerin önünde dava arkadaslarima bir kez daha tesekkür etmek istiyorum.

Siyaset 8.11.2022 12:16:16 0
IYIPARTI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

Ilçelerimizde kongrelerimizi baslattik. Yolumuza Cumhuriyetin geregi olan demokratik adimlarla ilerliyoruz.

Evciler, Bayat, Sandikli, Bolvadin, Basmakçi, Hocalar, Iscehisar, Emirdag, Dazkiri ve Sultandagi’nda kongrelerimizi gerçeklestirdik. 
Geçtigimiz günlerde partimiz için bir birlik beraberlik toplantisi gerçeklestirdik.

Orada da söyledim. Genel Baskanimiz gece gündüz çalisirken biz evlerimizde uyuyamayiz. 
Toplumun her kesimine ulasacak, onlarla kucaklasacagiz.

Tüm ilçe teskilatlarimizda da bu bilincin hakim olmasi gerekiyor.

Birlik ve beraberlik içinde, hos görülü bir sekilde geçirdigimiz bu süreç için ben sizlerin önünde dava arkadaslarima bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. 
Bu birlik beraberlik, bu omuz omuza yürüyüs, bu alçakgönüllülük bizi iktidara götürecek biliyoruz.

Allah birligimizi, dirligimizi bozmasin. 


Dün aldigimiz bir haber, bize ‘çok sükür’ dedirtti. Uzun süredir gündeme getirdigimiz egitimdeki basarisizligi görmezden gelen Il Milli Egitim Müdürü Sayin Metin Yalçin nihayet görevden alindi. 
Çocuklarimizin sorunlarina kulak asmayan, her geçen gün geriye giden egitim seviyesini umursamayan, arkasindaki gücün kimler oldugu merak konusu olan Il Milli Egitim Müdürü, kendi iradesi ile gitmeyince görevden alindi. 
Bunca basarisizliga ragmen onuruyla gitmesini beklerdik ama görevden alinmayi bekledi kendisi. Ilimize Gümüshane’den atanan yeni Il Müdürümüze basarilar diliyoruz. 
Umarim bu kötü gidisatin önüne geçer de gelecegimizin teminati gençlerimizi, çocuklarimizi aydinlik yarinlara güvenle, huzurla hazirlar. Yeni görevlendirmenin memleketimiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum.

Umarim Gümüshane ilimizde yakaladigi basariyi ilimizde de yakalar ve bizde kendisini kutlariz…


Her hafta Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili mutlaka bir konumuz oluyor… 
Vatandaslarimizin magduriyetine göz yumamiyoruz. Kulak tikayamiyoruz. Görmezden gelemiyoruz. Çünkü biliyorum ki biz cesurlar disinda hiç kimse bu cesareti gösteremez. 
AKP’nin en üst kademelerinde oldugu gibi Sayin Zeybek’te de elestiriye tahammül yok çünkü. 
Afyonkarahisar Belediyesi, hem çalismiyor hem de zam üstüne zam yaparak vatandasin cebine elini uzatiyor.

Daha önce de gündeme getirmistik yollarin, caddelerin durumunu, yarim kalan isleri, yap boz tahtasina çevrilen projeleri… 
Vatandasin parasi sokaklarda, yol yapim çalismalarinda nasil bosa harcaniyor göstermistik. Belediyemizin sosyal tesislerindeki fahis fiyatlara da dikkat çekmistik. Afyonkarahisar Belediyesi simdi de suya ve ulasima zam yapmis. Su tarifelerine %30-40 bandinda, belediye isletmelerindeki fiyatlara %10 bandinda ve halk otobüslerine %20-25 oraninda zam yapilmasi kararlastirilmis. 
Yeni karar, Ocak ayindan itibaren uygulanmaya baslayacakmis. Birileri kendi ceplerini doldururken vatandasin ezilmesi bunlarin hiç umrunda degil. Resmen vatandasin üstüne basa basa yükselmeye çalisiyorlar. AKP zihniyeti vatandasi yiyecek ekmege muhtaç birakmisti simdi suyu da aliyor elinden… 
El insaf be kardesim, bu kadar vicdansizlik olur mu? Sizin düsünmeniz lazim; ‘bu ülkenin ekonomisini bu hale biz getirdik, vatandasi en az zararla bu süreçten çikaralim’ demeniz, yoksullukla mücadele eden vatandasa sahip çikmaniz lazim. 
Vatandas zamlarin altinda ezildi, cebindeki para pul oldu. Siz gösterisli hayatinizdan zerre taviz vermeden, utanmadan, hala vatandasin sirtindan daha fazla para kazanma derdindesiniz.

Hatta zor durumda olan vatandasina el uzatmaya çalisan muhtarlara da “aciz” diyecek kadar hadsizsiniz… 
Arkasina aldigi AKP’ye güvenip de meclise kafa tutan Il Özel Idaresi Genel Sekreteri ne yazik ki gündemden düsmüyor

… Bu kez de köylerde devletimizi temsil eden muhtarlarimiza, “aciz” demis genel sekreter… 
Sirtinizi iktidar partisine yaslayip da bu ülkenin tüm degerlerini ayaklar altina almaya kalkan ve asil aciz olan sizsiniz! Acizsiniz çünkü bir agirliginiz yok. Acizsiniz çünkü oturdugunuz koltuga, temsil ettiginiz makama sayginiz yok çünkü buralara is yaptiginiz için degil itaat ettiginiz için getirildiniz.
En önemlisi de ne biliyor musunuz? Acizsiniz çünkü kendinize sayginiz yok!

Kimse benim memleketimde muhtarlarimiza aciz diyemez.

Onlar seçilmis kisilerdir, vatandas ve devlet arasinda en saglam köprülerdir. Genel sekreter derhal bu densiz açiklama yüzünden muhtarlardan özür dilemelidir. 
Il Genel Meclisi ve sirtini yasladigi AKP temsilcileri bu adamin arkasini toplamaktan yoruldu artik. Biz de gözümüzün önünde genel sekreteri hakli çikarma çabalarini izlemekten biktik usandik. 
IGM Baskani Sayin Burhanettin Çoban, kim bilir kaçinci kez bu adamin arkasini topluyor, hadsiz açiklamalarini yumusatmaya çalisiyor. 
Genel Sekreter ortaya ne zaman skandal bir söylem atsa, ortadan kayboluyor, ortaligi yatistirmak

Sayin Çoban’a kaliyor. 

Belediye Baskani Zeybek, fiyaskoyla sonuçlanan projelerine kilif uydurmaya çalisiyor ama nafile

… Milyonlarca lira harcanip yine yarim birakilan, yapilir yapilmaz bozulan, kisacasi fiyasko ile sonuçlanan bisiklet yolu için, bozulan yerleri tamir edecegiz demis. Bu kadar fazla para harcanan bir yol neden yapilir yapilmaz bozuldu onu açikla Sayin Zeybek! 
Yapiminda ayri para, tamirinde ayri para harciyorsunuz

. Bir kere de hatanizi kabul edip vatandastan özür dileyin, yapilan hatayi söyle telafi edecegiz,

belediyemiz zarara ugramayacak, vatandasin parasi çöpe gitmeyecek deyin…
 Geceleri basinizi yastiga nasil rahat koyuyorsunuz merak ediyorum dogrusu

… Bakin simdi sizlere Belediye Baskani Zeybek’in bir cümlesini oldugu gibi aktaracagim: ‘Ne hikmetse Uydukent’te bizim yagmur suyu hatti yoktu.’ Demis Sayin Zeybek… Ne hikmetse ne demek? Yillardir süregelen bir sorunun kaynagindan yeni mi haberdar oldunuz? Yillardir yönettiginiz sehrin sokaklariyla yeni mi tanisiyorsunuz? 
Biz saskinlikla takip ediyoruz sözlerinizi, pes diyoruz Sayin Zeybek, pes dogrusu… 
Bisiklet yolu, yagmur suyu derken sehrin tam ortasinda çarsi diyebilecegimiz bir noktada bulunan Milli Birlik Caddesi’ne deginmeden geçemeyecegim. Mecidiye olarak da bildigimiz cadde köstebek yuvasi gibi… Belediye olarak yaptiginiz isler sizin imzanizdir. Hadi vatandasi hiç önemsemiyorsunuz, temsil ettiginiz makama da mi sayginiz yok?

Sadece ve sadece 1 kilometrelik bir yoldan bahsediyoruz. Milli Birlik Caddesi 1 km’lik yol ama patates tarlasi gibi… 
Bir kentin vitrini sayilabilecek noktalarinda bile bu kadar özensiz, vurdumduymaz davranabilen bir belediye, seçim geldiginde hangi yüzle oy isteyecek? 
Ne yüzle çikacaksiniz vatandasin karsisina?

AKP Afyonkarahisar Merkez Ilçe Baskani Ziya Coskun Karadeniz, Olucak Mahallesi’ni ziyaret etmis ve ‘Sahada bir sikinti görmüyoruz hatta biz moral bulmak için sahaya çikiyoruz’ demis. 
Eger siz magdur ettiginiz vatandaslardan moral buluyorsaniz, yüzsüzsünüz demektir Sayin Baskan. Bunun baska bir açiklamasi olamaz… Sahada bir sikinti görmüyoruz diyemezsiniz. Vatandasi bu kadar görmezden gelemezsiniz. Artik yanlisa yanlis, dogruya dogru demeyi ögrenmelisiniz. 
Hatalarinizdan ders çikarmayi, özelestiri yapmayi ögrenmelisiniz.      
Yol çalismalarindan bahsetmisken 7 senedir 5 km’lik yolu bitiremeyen AKP hükümeti 4 cana mal oldu geçen hafta. 
Eski bakan simdiki Milletvekili Eroglu’nun memleketi olan Suhut yolunda 7 senedir bitmeyen bir yol çalismasi var. Biz biktik artik bitmeyen islerden bahsetmekten. Ancak geçtigimiz günlerde meydana gelen kazada 4 vatandasimiz hayatini kaybetti. Üstelik birisi izne gelen bir Mehmetçikti. 
Simdi bunun adi ihmal mi, kaza mi, kader mi, tedbirsizlik mi bilmiyorum. Adini siz koyun… 
Ama buna sebep olanlar vicdanen rahat mi çok merak ediyorum.

5 km’lik bir yol çalismasi 7 senede nasil bitirilemez? Daha kaç can yanmasi lazim?

Kaç eve ates düsmesi lazim?

Hiç mi ders almiyorsunuz bu yasananlardan? Birileri para kazanacak bazi sirketler rant saglayacak diye canlarimiz yitip gidiyor, sizin hiç umurunuzda degil. 
Yillardir bir yol çalismasini bitiremeyenler ‘biz sahada sorun görmüyoruz’ diyor. Yaziklar olsun size! 
Tedbirsizlik, is bilmezlik bizim belediyemizden sorulur…

Biliyorsunuz çarsinin göbegindeki eski Halkbank binasinin yikimi yaya ve araç trafiginin en yogun oldugu saatlerde üstelik hiçbir tedbir alinmadan yapildi. Is makineleri çalisirken yol yaya ve araç trafigine kapatilmadi ve ne yazik ki facianin esiginden dönüldü. Insan hayatinin ne kadar ucuz oldugunu gösteren bir örnek daha iste size…

çarsinin tam ortasinda koskoca binayi yikiyorsunuz, trafigi durdurmayi bir kenara birakin, alana emniyet seridi bile çekmiyorsunuz. Vatandaslarin gözleri önünde molozlar caddeye yagdi. 
Allah korusun her an birisi yaralanabilirdi. Sikayetler gelmese yine önlem alinmayacakti.

Ne günlere kaldik, belediyenin yapmasi gerekeni vatandas söyler oldu… 
Vatandasimizi ne kadar önemsediginiz ortada, oy isterken hangi maskenizi takarsaniz takin vatandas artik kanmayacak size

. Bugün canini hiçe saydiginiz bu asil millet, seçim günü geldiginde size en agir cezayi verecektir.
Vatandas can derdindeyken AKP’nin gündemi her zaman farkli oldu. 
Geçim derdine düsen milletimizi görmezden gelip gününü gün etmeye devam eden AKP’nin Gençlik Kollari Baskani cadilar bayrami kutlamis. Evet aziz hemserilerim yanlis duymadiniz. AKP’nin Gençlik Kollari Baskani, is yerinde bir parti vererek cadilar bayramini kutlamis. Bunlarda edep haya kalmamis. 
Kiliktan kiliga giren bu AKP zihniyeti bize örfümüzü adetimizi, milli ve manevi degerlerimizi unutturmaya çalisiyor. Ama biz Türk Milleti ve Türk Milliyetçileri olarak bu kokusmus zihniyete geçit vermeyecegiz. En gür sesimizle yanlisa ‘dur’ diyecegiz. 
Millet ittifakina asilsiz suçlamalarla çamur atmaya çalisanlar, HDP’yi ziyaret ederek onlarla fikir alisverisinde bulunmuslar. 
Kendilerinden baska bir siyasi parti HDP ile yan yana gelse hemen terör damgasi vurmaya alistilar.

Sorarim size; kendileri simdi terörist mi oldular? AKP bu ziyaretle terör faaliyeti mi yürütüyor?

Onlarla masaya oturan kimmis vatandasimiz görüyor
Allah sizi islah etsin, size vicdan versin. Size sag duyu, akil fikir ihsan eylesin. Baska diyecek sözümüz yok! 
MHP Il Baskani ‘Afyon’un köylerinde 6’li masanin gerçek yüzünü anlatacagiz’ demis. 6’li masada bulunanlar çok açik ve net bir sekilde belli. 
Bizim masamizda vatanini milletini sevmeyen kimseye yer yok. Asil sizin gerçek yüzünüz hangisi? 
Siz kendi ülkünüze, davaniza, dava arkadaslariniza, ülküdaslariniza bile ihanet ettiniz! Basbugumuz Alparslan Türkes’in mirasini heba ettiniz. Atatürk’e ve silah arkadaslarina saygisizlik edenlerle kol kola girdiniz.
 ‘Ne mutlu Türk’üm Diyene’ sözünden rahatsiz olup  andimizi bile yasaklayanlara kendinizi teslim ettiniz. 
Nerede sizin Milliyetçiliginiz? Afyon’un köylerine giderseniz onlara ekonomiden bahsedin. 
Tarimsal faaliyetlerden, hayvanciliktan bahsedin.

Mazot, gübre, tohum fiyatlarindan söz açin bakalim. 
Hangi sifatla gidip ne anlatacaksiniz?

Himayesine girdiginiz AKP’den baska anlatacak neyiniz var? Artik Türk siyasetinde aspirin kadar bile tesiriniz yok sizin

. Varliginizla yoklugunuz bir. Sözü fazla uzatmayacagim arkadaslar, davasini satan adama daha ne denir?

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °