Millet vekili Köksal: Bakanlik makamini rencide ettirmeyin

SENDIKA BASKANI HEM MILLI EGITIM BAKANINA HEMDE ONURUYLA MESLEGINI YAPAN HURDACILARA HAKARET ETTI, GEREGINI YAPIN..!

Dünya 8.11.2022 10:27:38 0
Millet vekili Köksal: Bakanlik makamini rencide ettirmeyin
Köksal: Bakanlik makamini rencide ettirmeyin

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e, Afyokarahisar’da yasanan egitim sorunlarini aktararak bu sorularin ne zaman çözülecegini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Egitim Bakanliginin 2023 yili bütçe görüsmelerinde Afyonkarahisar'daki egitim sorunlari gündeme getirdi.
SENDIKA BASKANI HEM MILLI EGITIM BAKANINA HEMDE ONURUYLA MESLEGINI YAPAN HURDACILARA HAKARET ETTI, GEREGINI YAPIN..!
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e Afyonkarahisar’da yasanan bir dizi egitim-ögretim sorununu aktaran Milletvekili Burcu Köksal, “Sayin Bakan, geçtigimiz haftalarda Afyonkarahisar'a geldiginiz ve bu esnada Valilik ziyaretinizde sizi kravatsiz olarak karsilayan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisiyla olan diyalogunuz kamuoyuna yansidi. Ziyaretinizin ertesi günü ise Egitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Sube Baskani söz Konusu Il Millî Egitim Müdür Yardimcisini da yanina alarak sosyal medyada "Altinin kiymetini sarraf bilir, hurdaci degil." diyerek böyle bir paylasimda bulundu.
 Sayin bakan, sahsinizla ilgili tasarruf sizi ilgilendirir, kimseyi ilgilendirmez ancak bu ülkenin Millî Egitim Bakanina ve bu ülkede geçimini hurdacilikla saglayan binlerce vatandasimiza hiç kimse böyle hakaret edemez. Lütfen, bu konuda geregini yapin. Benim ilimde hiçbir egitimci Millî Egitim Bakanina..
. Bu ülkede "millî" adi olan 2 tane bakanlik var; biri Millî Egitim Bakanligi biri Millî Savunma Bakanligi. Benim ilimde hiçbir egitimci bu ülkenin Millî Egitim Bakanina ve bu ülkede onuruyla meslegini sürdüren hurdacilara bu sekilde hitap edemez; bunu esefle kiniyorum ve bu konuda geregini yapacaginiza inaniyorum. Lütfen sorusturma açin, bu konuda sonuna kadar sizin arkanizdayim, destekleyecegim. Ben dogruya dogru derim, yanlisa yanlis derim.” dedi.
KOCATEPE ORTAOKULUNDA ÖZEL SINIF AÇILMASINI DOGRU BULUYORMUSUNUZ?
Bakan Özer’e Kocatepe Ortaokulunda torpille özel sinif açildigi iddialarini da tekrar soran Köksal, “Afyonkarahisar'da Kocatepe Ortaokulunda bir seviye tespit sinavi yapilarak özel bir seviye sinifi açildigi bütün kamuoyuna yansidi. Bu konuda önerge de verdim
 Bakanliginiza ancak henüz cevap gelmedigi için burada tekrar soruyorum.
 Bir okulda seviye tespit sinavi yapilarak seviye siniflarinin açilmasini dogru buluyor musunuz? 
Bu konuda gerekli arastirmayi ve sorusturmayi yaptiniz mi ya da yapiyor musunuz?
UYDUKENT BÖLGESINE ACILEN ORTAOKUL YAPILMASI GEREKIYOR
Milletvekili Köksal, konusmasinin devaminda su ifadeleri yer verdi:
“Afyonkarahisar'da uydu kent bölgesinde yaklasik 20 bin vatandasimiz yasiyor, 20 bin nüfus var. Bu bölgede ne yazik ki tek bir tane ortaokulumuz var; siniflar tiklim tiklim dolu ve bu konuda da ögrencilerimiz bu dolu siniflarda ders islemek zorunda kaliyor. Sizden istegimiz bu bölgeye acilen yeni bir ortaokul yapilmasi. Bugüne kadar niçin yapilmadigini merak ediyoruz ama bundan sonra yapilmasi noktasinda özellikle hemsehrilerimin istegi var, burada onu yansitmak istiyorum. Eger seçime kadar yapilmayacak olursa 2023 iktidarinda bunu yapmak da Cumhuriyet Halk Partisine nasip olacak diyorum.”
GÜVENEVLER MAHALLESINE ORTAOKUL SÖZÜ VARDI, BIR SINIFTA 51 KISI DERS GÖRÜYOR
Merkez Güvenevler Mahallesinde bir tane ortaokulunu bulundugunu dile getiren Köksal, “Geçtigimiz günlerde Afyonkarahisar'a bir tarim lisesi yapilmasi konusunda ve biraz önce, yine Komisyonda, ayni bölgedeki Milliyetçi Hareket Partili milletvekili arkadasim Mehmet Taytak bir talepte bulundu; kesinlikle Afyonkarahisar tarim ve hayvanciliktan geçimini saglayan bir il olarak tarim lisesini hak ediyor.
 Gerçi bugünlerde yeme, gübreye, mazota yapilan zamlardan dolayi vatandas artik tarim ve hayvanciliktan çekilme noktasinda ama biz iktidara geldigimizde tarim ve hayvancilik politikalarini da düzeltecegiz, çiftçiler geçimlerini tekrar rahat bir sekilde saglayacaklar.
 Onun için tarim ve hayvancilik lisesi Afyonkarahisar'a sart diyorum. Yine, Afyonkarahisar Merkez Güvenevler Mahallemiz var, su anda nüfusu 6.800 civarinda ancak burada Türk-Is Konutlari ve devam etmekte olan 9 tane kooperatif var; bunlar tamamlandiginda nüfus 30 bini bulacak ve bu Güvenevler'de de tek bir tane ortaokul var. Bu ortaokul yetmiyor, 51 kisilik siniflarda ders görüyorlar.
 Buraya da bir ortaokul sözü vardi, bunun da acilen yapilmasini istiyoruz. 
Yine, Merkez Gazi Mahallesi'ndeki anaokulu hâlâ ihaleye çikartilmamis il özel idare tarafindan, bunun lütfen takibini yapin ve yine, o Gazi Mahallesi'ndeki Anadolu Lisesiyle ilgili söz ne durumda?
 Bunu da hemsehrilerimiz merak ediyor, bunlarin takipçisi olacaginiza inaniyorum.” diye konustu.

Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °