YER GÖK REFAH DEDILER

Bu katilim Afyonkarahisar’imizin milli görüs davasini özümsediginin ve milli görüse duyulan özlemin en büyük ispatidir.

Siyaset 7.11.2022 15:31:42 0
YER GÖK REFAH DEDILER

Yeniden Refah Partisi 2. Olagan Kongresinde Genel Baskan Dr. Fatih Erbakan parti delegelerinin tamaminin oylarini alarak yeniden genel baskan seçildi.

 

Ankara Arena Spor Salonunda yapilan Yeniden Refah Partisi 2. Olagan Kongresinde 1225 delegenin tamaminin oylarini alan mevcut Genel Baskan Dr. Fatih Erbakan genel baskan seçildi. Kongreye Türkiye’nin dört bir yanindan katilim saglanirken Yeniden Refah Partisi bir önceki kongre katilim sayisi rekorunu da egale etti.

Ilk kongre de resmi olarak katilim 45 bin 300 kisi olarak belirtilirken dün yapilan 2. Olagan kongresinde katilim sayisinin 65 bin civarinda oldugu ifade edildi.  Kongreye partiliglerin yogun ilgisinin olmasinin yani sira eski TBMM Baskani Bülent Arinç, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Cihan Paçaci, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Sener, MHP Ankara Milletvekili Yasar Yildirim davetli olarak katildi.

Ilimizden yaklasik 600 kisilik partilinin kongreye katildigi ve bu sayinin yani sira münferit araçlarla da kongreye katilim saglandigi belirtildi. Genel Baskan Dr. Fatih Erbakan kongre konusmasinin basinda hem iktidara hem de altili masa olarak bilinen muhalefet partilerine yüklendi. Genel Baskan Dr. Fatih Erbakan konusmasinda "Artik Yeniden Refah var; elhamdülillah. Hak geldi, batil zail oldu. Su göründü, teyemmüm bozuldu.

Buradan açikça ifade ediyorum; metalleri yorulmus, boyalari dökülmüs, artik bu millete verecek bir seyi bulunmayan mevcut iktidarin emeklilik zamani gelmistir. 6 benzemezin bir araya gelmeye çalistigi masadakilerle, iktidarda bulunan kasa basindakilerin millete verecek bir seyi yoktur" diyerek seçim çalismalarini da fiilen baslattiklarini duyurdu.

BIZIM ITTIFAKIMIZ MILLETIMIZDIR

Yeni,den Refah Partisi 2. Olagan kongresinde ittifak degerlendirmesinde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan seçimlere yönelik olarak herhangi bir ittifak içerisinde olmayacaklarini belirtti. Genel Baskan Erbakan “Bize her firsatta soruyorlar; efendim, hangi ittifakta yer alacaksiniz. Buradan diyoruz ki ne ittifaki yahu? Milli Görüs, yanardag olmus patliyor. Milletimiz yanardag gibi patliyor. Yeniden Refah olarak ittifakimiz milletimizledir. Yeniden Refah Partimizin Amerikalarda, Ingilterelerde icazet arayisi olmamistir. Yeniden Refah Partimiz, milletimizden gizli görüsmeler yapmamis, pazarlik masalarina oturmamistir. Iktidari, Washington'dan, Londra'dan degil; aziz milletimizden, Anadolu'dan istiyoruz" diyerek Milli Görüs davasinin yalnizca millete ait oldugunun altini çizdi. Iktidar partisine yönelik yaptigi elestirilerde ekonomi, hukuk, adalet, dis politika, egitim gibi temel basliklara deginen Genel Baskan Dr. Fatih Erbakan “Ayasofya açildi, basörtülü bakanimiz, büyükelçimiz oldu; ama paylasimda adalet, yönetimde adalet, yargida adaletten eser kalmadi. Evet, IHA, SIHA'lar yapildi; ama ayni zamanda Erbakan Hoca'mizin kurdugu fabrikalar satildi, yok edildi. Devlete ait yüzlerce fabrika satildi, yok edildi. Faize 21 yilda tam 550 milyar dolar aktarildi" diye konustu.

AL BIRINI VUR ALTILI MASAYA

 

Iktidarin sikintili bir profil çizdigini belirten yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan ülkemizin içinde bulundugu zor durumda sinifta kalanlarin sadece iktidar degil, muhalefetinde ayni notlarla karnesinde kiriklar oldugunu dile getirdi. Genel Baskan Dr. Fatih Erbakan “Bu süreçte sinifta kalan sadece iktidar degildir. Itiraz etmekten, 'istemezük' demekten, yapilan hayirli islere de 'hayir' demekten baska bir fonksiyon icra edemeyen muhalefet de sinifta kalmis, milletimize umut olmaktan uzaklasmistir. Sosyal demokrat Milli Görüs anlayisina evrilenler, 'Milli Görüs'ü temsil ediyorum' diyerek Istanbul Sözlesmesi'nin geri getirilmesine alet olanlar, CHP'nin arkasini toplamayi, eksikliklerini tamamlamayi Milli Görüs zannedenler var" ifadelerini kullandi.

 

 

YENI ANAYASA MILLETIMIZE ARMAGAN EDILECEK

 

Türkiye’nin millete ait yeni bir anayasaya ihtiyaci oldugunu da belirten Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan "Yeniden Refah iktidarinda, yeni, sivil, milli ve yerli bir anayasa yapilarak, milletimize armagan edilecektir. Mevcut Anayasa 12 Eylül rejiminin kalintilarini bünyesinde barindiran bir anayasa olup, bugüne kadar 20'den fazla kez rötuslar yapilmaya çalisilmis; ancak tam manasiyla uygun bir hale getirilememistir. Hakki üstün tutan, adaleti temel alan bir anayasanin, her vatandasina adil bir sekilde yaklasacak bir devletin, bir isleyisin ortaya çikmasina vesile olacak, toplumsal mutabakat ile hazirlanmis yeni bir anayasanin yapilmasini saglayacagiz" diye konustu.

Erbakan, tek aday olarak girdigi seçimde 1225 delegenin tümünün oylariyla yeniden genel baskan seçildi.

,AFYONKARAHISAR REKOR KIRDI

Hafta sonu Ankara Arena Spor Salonunda yapilan Yeniden Refah Partisi 2. Olagan Kongresine Afyonkarahisar teskilatlari eksiksiz olarak katildi. Il yönetimi, merkez ilçe yönetimi, kadin kollari ve gençlik kollari olarak katilim saglanan kongrede Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Gufran Çetinel, kongreye katilan tüm partililere tesekkür etti. Il Baskani Çetinel “Kendi rekorumuzu bir kez daha egale ettigimiz kongremize katilim saglayan tüm partililere tesekkürü bir borç bilirim.

Bu katilim Afyonkarahisar’imizin milli görüs davasini özümsediginin ve milli görüse duyulan özlemin en büyük ispatidir.

Kongrede bu organizasyonu saglayan teskilatlarimizi da unutmamak lazim

Son bir aydir listeleri olusturmak ve sorunsuz bir katilim saglamak için tüm teskilat üyelerimiz var güçleriyle gece gündüz çalistilar. Hepsine ayri ayri tesekkür ederim” dedi.

Kongre öncesinde yapilan kongre görevlendirmelerinde Yeniden Refah Partisi Merkez Ilçe Baskani Fehmi Güray Çakir Kongre Il koordinatörü olarak belirlenmisti. Kongre sonrasinda çalismalara yönelik degerlendirmelerde bulunan Merkez Ilçe Baskani Çakir “Bir ay kadar önce yapilan görevlendirme sonucunda Afyonkarahisar için 15 otobüs hedefimiz vardi.

Allah’a sükürler olsun ki insanlarimizin Milli Görüs’e duyduklari özlem bizlerin bu hedefi tamamlamasini daha da kolay bir hale getirdi. Bireysel katilim anlaminda hedefin çok çok üzerinde bir grafik çizerek dün Genel Baskanimiz Dr. Fatih Erbakan’a karsi mahcup olmadik. Kongre sonrasinda siyasi çalismalarimizi artirarak yapmaya devam edecegiz.

Katilim saglayan herkese tesekkür ederim” dedi.

 

Afyon HABERI


Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °