Dr. Özgür’den ESOB’a nezaket ziyareti

ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZ MEVCUT KONUMLARINI KORUMAKTA GÜÇLÜK ÇEKIYORLAR

Gündem 7.11.2022 13:39:48 0
Dr. Özgür’den ESOB’a nezaket ziyareti

Dr. Özgür’den ESOB’a nezaket ziyareti 

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiligi Uzmani Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi’ni (ESOB) ziyaret etti. ESOB Baskani Cengiz Üstün ile görüsen Özgür, Afyonkarahisar esnaflarinin her zaman yaninda oldugunu söyledi. 

 

TBMM Kamu Denetçiligi Uzmani Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar ziyaretleri kapsaminda Mayis ayinda ESOB Baskani seçilen Cengiz Üstün’ü ziyaret ederek odanin çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Genel ekonomi ile ilgili karsilikli görüs alisverisinde bulunulan ziyarette Dr. Özgür, esnaf ve sanatkârlarin ülke ekonomisinin ve ticari hayatin çok önemli bir unsuru oldugu, hem ekonominin çarklarinin en iyi sekilde islemesi hem de vatandasa ihtiyaci olan mal ve hizmetlerin ulastirilmasi konusunda önemli bir vazife üstlendiklerini ifade etti.

Esnaf ve sanatkârlarin degerinin COVID-19 pandemi sürecinde daha iyi anlasildigini da sözlerine ekledi. 

ESNAFIMIZ TICARI HAYATTA VE ALISVERISTE ISLÂMI FINANS KAPSAMINDA HAK VE HUKUKU GÖZETEN BIR MESLEK GRUBUDUR 

Dr. Ersan Özgür, esnaf ve sanatkârlarin ahilik gelenegini sürdüren kiymetli meslek gruplarindan biri oldugunu, esnaflarimizin genel olarak ticari hayatta ve alis veriste Islami finans kapsaminda hak ve hukuku gözeten bir yapida oldugunu dile getirerek, “Esnaf ve sanatkârlar bu ülkenin degerlerine sahip çikan, her zaman dogrulugu ve dürüstlügü temsil etmekle birlikte; degisen ve gelisen tüketim ihtiyaçlarina ayak uydurmanin yani sira her daim gelenek ve göreneklerimize sahip çikan ve milli degerlerimizi üstün tutan bir gelenek olarak ticaret zincirinin degerli bir halkasidir.” dedi.   ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZ MEVCUT KONUMLARINI KORUMAKTA GÜÇLÜK ÇEKIYORLAR

 Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren ESOB Baskani Cengiz Üstün ise, esnaf ve sanatkârlarin sorunlarindan bahsederek samimiyeti ve nazik ziyareti için Özgür’e tesekkür etti.  

Üstün, konusmasinda su ifadeleri kullandi: “Sayin Dr. Ersan Özgür, bürokrat olarak yüce meclisin çatisi altinda çalisan çok kiymetli bir hemserimizdir. Kendisinin ziyaretinden ve sorunlarimiza ortak olmasindan dolayi çok memnun olduk. Biliyorsunuz ki esnaf ve sanatkârlar, degisen dünya düzeninde ve tüketim aliskanliklarinin gölgesinde konumunu korumakta güçlük çeken meslek gruplaridir.

Zincir marketler, magazalar ve önlenemeyen haksiz rekabet kosullari neticesinde esnaflarimiz zor günler geçirse de degerli kardesimin sorunlarimizi dinlemesi ve bizim dertlerimize ortak olmasi bizi son derece memnun etmistir.

Bu vesile ile Sayin Dr. Özgür’e bir kez daha tesekkür ediyorum.”  

Ziyaret sonunda Dr. Ersan Özgür, “Islami Finans üzerine kaleme aldigini kitabini ESOB Baskani Cengiz Üstün’e hediye etti.  

Afyon HABERI


Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °