TIGAD, yeni nesil gazeteciligi masaya yatiriyor!

Türkiye Internet Gazeteciligi Dernegi (TIGAD), Kayseri’de “Yeni Nesil Gazetecilik” konulu konferans düzenliyor.

Gündem 7.11.2022 13:26:10 0
TIGAD, yeni nesil gazeteciligi masaya yatiriyor!


Türkiye Internet Gazeteciligi Dernegi (TIGAD), Kayseri’de “Yeni Nesil Gazetecilik” konulu konferans düzenliyor. Konferansta deneyimli gazeteciler, yeni nesil gazetecilik hakkinda tecrübelerini paylasacak.
TIGAD öncülügünde Erciyes Üniversitesi Iletisim Fakültesi’nde “Yeni Nesil Gazetecilik” konulu konferans düzenlenecek. 11 Kasim Cuma günü saat 15:00’teki konferansin moderatörlügünü Erciyes Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Vahit Ilhan üstleniyor.
Konferansta yer alacak konusmacilar ve ele alacaklari konular söyle;

Haberler.com Genel Yayin Yönetmeni Av. Bedia Teymur (Internet Gazeteciliginin Dünü, Bugünü, Yarini), Beyaz TV Genel Yayin Yönetmeni Firat Çatalbas (Sosyal Medya Ihbar Hatlari ve TV Gazeteciligi), Ensonhaber.com Haber Müdürü Burak Can Badak (Internet Haberciliginin Toplumdaki Etkileri), IHA Istanbul Anadolu Yakasi Bölge Müdürü Mustafa Biçer (Ajans Haberciligi ve Internet Medyasi), TV Programcisi ve Sunucu Aynur Ayaz (Sorunsuz Iletisim; Etkin ve Yetkin Iletisim), Namehaber.com Genel Yayin Yönetmeni Selçuk Yavuz (Dijital Medya ve Güvenilir Habercilik).
Erciyes Üniversitesi Iletisim Fakültesi, Uluslararasi Sosyal Medya Kullanicilari Dernegi (USMEK) ve Sedat Kilinç Insaat A.S.’nin destekledigi konferans kapsaminda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in de katilacagi bir aksam yemegi organize edilecek.
TIGAD Olagan Genel Kurulu toplaniyor!
Öte yandan, Kayseri’deki konferans için bir araya gelen TIGAD Il Temsilcilerinin katilimi ile TIGAD Olagan Genel Kurulu da City One Hotel’de toplanacak. “ TIGAD Il Temsilcileri Istisare Toplantisi” olarak gerçeklestirilecek toplantida, Türk Dünyasi Internet Gazeteciligi Federasyonu’na katilim için karar alinmasi bekleniyor.
Genel Kurulda ayrica, TIGAD’in önerileri ile çalismalari baslayan ve geçtigimiz ay TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve kamuoyunda “internet gazeteciligi yasasi” ve “dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen “Basin Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun” ile ilgili de degerlendirmelerde bulunulacak.

Diger taraftan, programa katilan TIGAD il temsilcileri 12-13 Kasim tarihlerinde Kayseri kültür gezisi etkinligine katilacak.
“Internet gazeteciligini global anlamda temsil edecegiz”
TIGAD Genel Baskani Okan Geçgel, dernek olarak internet gazeteciligine katki sunmak amaciyla çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Yeni nesil gazeteciligi konusacagimiz konferansimizda deneyimli gazetecileri agirliyoruz

Il temsilcilerimiz ile yeni nesil gazeteciligin neler getirdigini konusacagiz.

Geleneksel gazetecilik yerini dijital sistemlere birakiyor. Bu ortamda internet gazetecileri nasil konumlanmalidir?

Geleneksel gazetecilik yok olur mu? Bu ve benzeri sorularin cevaplarini arayacagiz.” sözlerini kaydetti.
Geçgel, TIGAD Olagan Kurulu’nda da önemli kararla alacaklarini belirterek, Türk Dünyasi Internet Gazeteciligi Federasyonu ile internet gazeteciligini global anlamda temsil edeceklerini vurguladi.

Okan Geçgel, ayrica, konferansa destek sunan kurum ve kuruluslara tesekkür etti.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °