Milletvekili Mehmet Taytak,Milli Egitim Bakanliginin 2023 yili bütçe görüsmelerinde konustu.

2023 yili yatirim programina alinmasindan dolayi Bakan Mahmut Özer’e tesekkür etti.

Egitim 5.11.2022 19:42:00 0
Milletvekili Mehmet Taytak,Milli Egitim Bakanliginin 2023 yili bütçe görüsmelerinde  konustu.

Milli Egitim Bakanliginin 2023 yili bütçe görüsmelerinde konusan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 24 derslikli Anadolu Lisesinin ve Anaokulunun, 2023 yili yatirim programina alinmasindan dolayi Bakan Mahmut Özer’e tesekkür etti. 2023 yili yatirimlari için Tarim Lisesinin de sözünü alan Milletvekili Taytak, 2 okulun daha proje okullar kapsamina alinmasi talep etti.

 

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Egitim Bakanliginin 2023 yili bütçe görüsmelerinde bir konusma yapti.

Cumhurbaskanligi hükümet sistemiyle etkinligi ve sorun çözme kapasitesi artan her bakanlik gibi Milli Egitim Bakanliginin da son yillarda yaptigi çalismalar ile Türk egitim sistemine güç kattigini vurgulayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Egitim, toplumun ve insanin gelecegine yapilan en önemli yatirimdir.

Milli Egitim Bakanligimizin temel amaci; çagin ve gelecegin becerileriyle donanmis ve bu donanimi insanlik hayrina sarf edebilen, bilime sevdali, hayallerini hedeflere, hedeflerini de gerçege dönüstüren, kültürüne merakli ve duyarli, nitelikli, ahlakli nesiller yetistirmektir. Cumhurbaskanligi hükümet sistemiyle, etkinligi ve sorun çözme kapasitesi artan her bakanligimiz gibi Milli Egitim Bakanligimizda son yillarda yaptigi çalismalar ile Türk egitim sistemine güç katmistir.

2023 yilinda; Milli Egitim Bakanligi bütçesi, 2022 yili ek bütçe dâhil ödenegine göre yüzde 66,9 arttirarak 649,8 milyar liraya çikarilmistir. Yatirim bütçesi ise 2022 yili ödenegine göre yüzde 106 artisla 19,4 milyar liradan yaklasik 40 milyar liraya yükseltilmistir”

 

“24 derslikli Anadolu Lisesi ve Anaokulu için tesekkür ederim”

Afyonkarahisar’a vermis oldugu desteklerinden dolayi Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e de tesekkür eden Milletvekili Taytak, “Sayin Bakanim, geçtigimiz haftalarda Afyonkarahisar ilimize ziyaretinizde;

Afyonkarahisar'daki 2022 yili yatirim bütçesinin 735 milyon TL iken, 32 milyon ödenegin ve 836 milyonluk yeni yatirimlari da Afyonkarahisar'a kazandirarak egitim yatirim bütçesini 1 milyar 603 milyon TL’ye çikardiginizi, 500 milyonluk yatirimi güçlendirmede olan okullarimiz için ayirdiginizi,

hem güçlendirmelerin hem onarimlarin hizli bir sekilde tamamlayacaginizi, 2023 yilinda çok daha fazla yatirimla Afyon ilimizin fiziki mekanlarla ilgili bütün sorunlari ortadan kaldiracaginizi, 12 ilde gastronomi enstitüsü açildigini, 13'üncüsünü de gastronomi sehri olan Afyonkarahisar'a açacaginizi, merkez Gazi Mahallesi Harbis semti anaokuluyla birlikte 17 tane yeni anaokulunu ilimize kazandiracaginizi,

40 bin nüfuslu PTT Kalegörünmez tesisleri içerisinde bulunan, Harbis semtine 24 derslikli Anadolu Lisesi yapimini 2023 yatirim programlariniza alacaginizi müjdelediniz. Ben size ve emegi geçen arkadaslarimiza bu yeni egitim yatirimlarindan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum”

 

“Afyonkarahisar’a Tarim Lisesinin sözünü aldik”

2023 yili yatirim programina ilimize yapilacak Tarim Lisesi sözünü aldiklarini müjdeleyen Milletvekili Taytak, “Tarim ve Orman Bakanligi ile tarimda nitelikli insan gücünün yetistirilmesi amaciyla mesleki ve teknik egitim is birligi protokolü imzalandiniz. Baslica gelir kaynagi tarim olan Afyonkarahisar ilimizde Tarim Meslek Liseleri yapilmasi önem arz etmektedir. 2023 yili yatirimlarinizla ilimize yapilacak Tarim Lisesi sözünü sizden aldik. Kalifiye elemanlarin bilgi ve becerilerinin ekonomik

basarinin temeli olarak görmekteyim. Genç yavrularimiza basarili bir meslek yolu kazandirarak, ekonomiye vasifli elemanlar yetistirmeliyiz. Proje okullar, bölgesel ya da uluslararasi proje ve etkinliklerde yer almasi için seçilen okullardir. Afyonkarahisar ilimizde 24 tane proje okul bulunmaktadir. Merkez ilçemiz Ali Çaglar Anadolu Lisesi ve Sandikli Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin de proje okullar kapsamina alinmasi talebimizdir.

Dünyayi degistirmek için kullanilacak en güçlü silah egitimdir.

Bu bilinçle ilimize egitim alaninda desteklerde bulunuyor, gençlerimizi okullarinda ziyaret ediyorum.

Ziyaretlerim sirasinda aldigim donatim malzemeleri ve ödenek taleplerini tarafiniza ilettim. Bu okullarimiza destekler saglanmistir. Sahsiniza ve ilgili kurumlarinizin çalisanlarina çok tesekkür ediyorum. Ögretmenlik; samimiyetin, özverinin, vefanin, çilenin, zora talip olmanin adidir. Ögretmenlik, elleri üsüyen bir ögrencinin avuçlarina sicak nefes olmaktir. Ögretmenlik peygamber meslegidir. Insanligin ilk ögretmeni Hz. Adem'dir. Inancimizin ve dinimizin ilk ögretmeni de gönüllerin sultani peygamber efendimiz Hz. Muhammet'tir. Subat ayinda yasalasan ögretmenlik meslek kanunuyla onurlu olan ögretmenlik mesleginin adi konmustur. Çünkü ögretmenlerimiz huzurluysa, ögrencilerimiz de huzurlu olacaktir”

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °