Tarih: 04.11.2022 18:01

Afyon Kocatepe ÜniversitesineZiyaret

Facebook Twitter Linked-in

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoglu, TEKNOFEST Türkiye 4.sü olan BioYDG Takim Danismani Ögr. Gör. Tamer Aslan ve takim üyeleri Yagmur Saide Kömürcü ile Dilek Saglam AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas’i makaminda ziyaret etti.

BioYDG Takimi Danismani Ögr. Gör. Tamer Aslan ve takim üyeleri TEKNOFEST 2023’te isim degisikligine giderek 2S² ismi ile yarisacaklarini açikladi. Aslan, TEKNOFEST 2023’te yeni projelerle ve daha iddiali yer alacaklarini belirterek, çalismalarina devam ettiklerini söyledi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas ise Ögrenci Kulüp ve Topluluklarinin akademik danismanlari basta olmak üzere emek veren tüm ögrencileri tebrik etti. Karakas, “Takimlarimiza her türlü maddi ve manevi destek veren tüm kamu ve özel destekçilerimize bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

BIOYDG TAKIMI HAKKINDA

2022 yilinda Ögr Gör. Tamer Aslan danismanliginda Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan, tamami Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü ögrencilerinden olusan BioYDG takimi 2022 yilinda ilk defa TEKNOFEST finallerine katilarak TEKNOFEST finallerini alaninda Türkiye 4. olarak tamamladi

. Saglikli suya erisimin herkesin hakki oldugunu savunan takim üyeleri bu amaçla yola çikarak gelistirdigi içme sularina yönelik proje ile Türkiye 4.sü oldu.

  BioYDG takimi Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi, Sosyal inovasyon kategorisinde yarisarak, rapor asamasini Türkiye besincisi olarak geçti. 30 bin 240 proje arasindan ilk 170’e girip Rize’de yarismaya hak kazandi.

Rize’de basarili bir yarisma geçiren takim üyeleri Rize Valisi ve Iscehisar eski Kaymakami Kemal Teber’den de tam not aldi. Rize’de yarisan 170 takim arasindan da ilk 10’a girerek Samsun’daki büyük finalde AKÜ’yü temsil etmeye hak kazandi.  BioYDG takimi, Samsun’daki finallerin ardindan TEKNOFEST yarislarini Türkiye 4. olarak tamamladi.

Afyon HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —