KASIM AYI BELEDIYE MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

Gastronomi Festivali, Cumhuriyetimizin 99. yilina ithafen yapilan Motokros Sampiyonasi ve diger faaliyetlerle dolu bir ay geçirdik.

Dünya 2.11.2022 13:56:00 0
KASIM AYI BELEDIYE  MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

 

 Kasim ayi meclis toplantisi Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek baskanliginda yapildi. Toplanti da gündeme alinan 41 madde oylanarak karara baglandi. Gündem maddelerinin görüsülmesi öncesinde Baskan Mehmet Zeybek Meclisi yapilan yatirim ve çalismalar hakkinda bilgilendirdi.

Geride biraktigimiz ay içerisinde yapilan çalismalari aktaran Baskan Mehmet Zeybek; “ Kasim ayi Meclis toplantimizin ve alacagimiz kararlarin hayirlar getirmesini temenni ediyorum.

Büyük bir cosku ile Cumhuriyetimizin kurulusunun 99. Yilini kutladik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi minnetle yâd ediyoruz.

Alacagimiz kararlarin ve yaptigimiz hizmetlerin Gazi Mustafa Kemal’in de dedigi gibi ülkemizin muasir medeniyetler seviyesine ulasmasina destek veriyor diye düsünüyorum. Tek gayemiz iktidar muhalefet ayrimi gözetmeden ilimizi daha yasanabilir hale getirmek, muasir medeniyet seviyesine çikarmak. Geçtigimiz ayi dolu dolu geride biraktik.

Gastronomi Festivali, Cumhuriyetimizin 99. yilina ithafen yapilan Motokros Sampiyonasi ve diger faaliyetlerle dolu bir ay geçirdik.

Cumartesi ve Pazar günleri Motokros Türkiye Sampiyonasini Afyonkarahisar’imizda gerçeklestirdik.

Farkli kategorilerde mücadele edildi. Miniklerin yarismalari da vardi. Kupa ve madalyalarini basarili olanlara takdim ettik.

Ilimiz artik Motor Sporlari ile ülkemizde ve Dünyamizda anilan tek il özelligini kazanmis oldu.

  Uluslararasi Turizm ve Gastronomi Festivalimizin 4.’sünü gerçeklestirdik. Hava sartlarina ragmen ciddi bir katilim vardi. 100 metrelik kaymakli ekmek kadayifi gibi rekor denemelerine vatandasimizin ilgisi yogundu. Sadece Pazar günü 100 bin ziyaretçiye ulasildi. Çevre illerde de Gastronomi Festivalleri yapiliyor.

Bursa’da yapilan programa konusmaci olarak davet edildim.

Afyon farkliligini her ortamda hissettiriyor. 81 ilimizin her birinin kendine özgü gidalari var ama iddia ediyorum Afyon daha çok sebze agirlikli yemeklerle ön plana çikiyor.

Saglikli beslenmeye yönelik bir mutfagimiz var. 

Burs desteklerimiz sürüyor.

Ögrencilerimize her zaman yardimci oluyoruz. Yardim Birimimizin ciddi çalismalari var. Ihtiyaç sahibi bin çocugumuza mont ve bot yardimi yaptik. Belediye Meclis üyelerimizden Bekir Bey ve Abdullah Bey’de vardi yanimizda. Çocuklarimizin mutlulugunu görmek nasip oldu. Sosyal Belediyeciligin gerekliligini yerine getirmeye devam edecegiz. 20 akülü araç 42 tekerlekli sandalye engelli vatandaslarimiza teslim ettik. Vatandaslarimizin evinde kapanmamasi için sosyal hayata katilmasi için bu yardimlari yapiyoruz.

Rahvan At Pisti çalismalari devam ediyor. Bahar aylarina yetistirmeyi umut ediyoruz.

Uzun Çarsi’da cephe yenileme çalismalarimiz devam ediyor.

Kisa girmeden cephe çalismalarini bitirip bahar aylarinda da çevre ve rekreasyona girmeyi düsünüyoruz.

Teleferik Projemizde de santiye kuruldu, çalismalar devam ediyor.

Kalenin zirvesinde Müze Müdürlügü çalisma yapiliyor. Kazilarda tarihi doku tespit edildi. Anitlar Kurulu ise Afyonkarahisar’in degerinin ikiye katlandigini ifade etti. Tesis için direklerin montaji bir metre saga ya da sola kaydirilarak yapilacak. Battalgazi, Osmangazi ve Yesilyurt Mahallelerinde alt yapi, su kanalizasyon çalismalari tamamlandi. Ekiplerimiz asfaltlama ve yol tamir çalismalarina da basladi.

Orta refüj ve kaldirim çalismalarimizi tamamen kendi tesislerimizde ürettigimiz ürünlerle yapiyoruz. Garnizon Millet Bahçesi projesinde yer teslimi yapildi. Müteahhit çalislarina basladi. Yoncaaltinda kullanilmayan bir otopark vardi. Yikimi tamamlandi. Haftanin yedi günü açik kalacak sekilde yerlesik pazar yeri ve 180 araçlik otopark yaparak sorunlari çözmüs olacagiz. Millet Kütüphanesinde ise insa sürüyor. Kaba insaati kis gelmeden bitirilirse baharla birlikte iç dizayni tamamlanir diye düsüyoruz” diye konustu. 

Baskanimizin bilgilendirme açiklamalari ardindan toplanti, bir önceki toplantiya ait tutanak özetinin oylanmasi ile basladi. Çesitli trafik, bayindirlik ve imar komisyonu raporlari görüsülerek karara baglandi. Toplantida ayrica Ali Ihsan Pasa Mahallesi’nde yapimi tamamlanan itfaiye hizmet binasina Celal Ketencioglu isminin verilmesi, lise son sinif ögrencilerine sinav için gerekli kaynaklarin saglanmasi teklifi ile Dünya Sampiyonu olan Milli Sporcularimiz Gülçin Ceylan ve Fatih Bozkurt’a ödül verilmesi teklifleri de görüsülerek karara baglandi.

ARALIK AYI MECLIS TOPLANTISI 1 ARALIK ’TA YAPILACAK

Gelecek ayin meclis toplantisinin 1 Aralik Persembe saat 18.30’da yapilmasi kararlastirilarak toplanti sona erdi.


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °