“Çiftçimiz ürettikçe, ülkemiz güçlenecektir”

Milletvekili Taytak, Afyonkarahisara tarim lisesi yapilmasi konusunu da gündeme getirdi.

Gündem 1.11.2022 13:24:02 0
“Çiftçimiz ürettikçe, ülkemiz güçlenecektir”

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Tarim ve Orman Bakanligi'nin 2023 yili görüsmelerinde bir konusma yapti.

Çiftçilerin ürettikçe, ülkemizin güçlenecegini söyleyen Milletvekili Taytak, Afyonkarahisara tarim lisesi yapilmasi konusunu da gündeme getirdi.

Milli ekonominin temeli tarim oldugunu söyleyen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Tarim, hem ekonomik kaynak hem de gida ihtiyaçlarinin karsilanmasi bakimindan en çok desteklenmesi gereken faaliyetlerdendir. Üreticilerimizin desteklenmesi ve tarimsal yatirimlarin artirilmasi için bütçe kalemlerinin yükseltilmesi önem arz etmektedir

. Bu da mevcut imkanlar içerisinde gerçeklesmis, tarim ve orman bakanligimizin bütçesi bu seneye kiyasla yüzde 33.7 arttirilarak 133 milyar 682 milyon 205 bin liraya çikarilmistir.

2022 yili tarimsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar lira iken bu miktar 2023 yilinda yüzde 109 artisla 54 milyar liraya çikarilmistir.

Tarim bakanligimizda dijital alanda çok ciddi ve faydali gelismeler yasaniyor. Hayati kolaylastiracak, çiftçiyi ve köylüyü magdur etmeyecek, tefecilere ve tekelcilere mahkum etmeyecek sistemler gelistirdiniz.

Yapilan düzenlemeyle çiftçilere yapilan temel girdi destek ödemeleri öne çekilerek sistem degisikligine gidilmistir. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düsünmeden üretim yapabileceklerdir.

Çiftçilerimize yapilan tarimsal destekleme ödemeleri gelir vergisinden istisna edilmis ve geriye dönük bes yillik vergi kesintileri de çiftçilerimize iade edilmistir. Sayin bakanimiza ve emegi geçen arkadaslarimiza bu yapilan desteklerden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum”

 

“Çiftçilerimiz E- Devlet üzerinden islemlerini 2 dakikada gerçeklestiriyor”

Çiftçi kayit sisteminde yapilan degislikle çiftçilerin e- devlet üzerinden islemlerini rahat yapabileceklerini vurgulayan Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatlariyla gerçeklestirilen adim adim 2023; köyüm benim programlari kapsaminda ülkemizin köylerini geziyoruz. Afyonkarahisar Suhut ilçemizin Karacaören Köyü’nde çiftçilerimizle bir araya geldigimizde, masada muhtar dosyalari vardi. Bazilari muhtarlari, bazilari ise azalari bulamiyoruz diyerek sikayette bulunduklari sirada;  tarafinizdan bizleri ve çiftçilerimizi çok memnun eden, çiftçi kayit sisteminde yönetmelik degisikligi ile ilgili açiklamaniz geldi.  Bu sayede artik çiftçimiz elinde dosyasiyla kapi kapi gezmeyecek, e- devlet üzerinden islemlerini 2 dakikada gerçeklestirecektir.  Su ana kadar 440 bin çiftçimiz, müracaatlarini bu sistemle yapmistir.  Asagi yukari 45 milyon TL çiftçimizin cebinde kalmistir. Ayrica, kent tarimiyla ilgili çalismalar çok heyecan vericidir. Izmir ve Balikesir’de Avrupa’nin ve dünyanin en büyük jeotermal isitmali organize sanayi bölgeleri bölgemiz açisindan oldukça önemlidir.  Böylece hem maliyetler düsecek hem de daha taze sebze tüketecegiz”

“Afyonkarahisara tarim lisesi yapilmali”

Afyonkarahisar’da tarim meslek lisesi yapilmasi konusunu tekrar gündeme getiren Milletvekili Taytak, “Afyonkarahisarimizin baslica gelir kaynagi tarim ve hayvanciliktir.

Ayni uygulamanin Afyonkarahisar ilimize de degerlendirilmesi en büyük arzumuzdur.

Tarimsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin üreticilere aktarilmasi ve ögretilmesi gerekliliginden yola çikarak Afyonkarahisar ilimizde tarim meslek lisesi yapilmasi konusunu sizinle paylasmistim.

Geçtigimiz haftalarda Afyonkarahisarimiza gelen Milli Egitim Bakanimiz Sayin Mahmut Özer Bey’e bazi ilçelerimizde tarim lisesi yapilmasi talebimizi dile getirdik. Ayrica Bolvadin ilçemizde yapilacak olan tarim lisesi için hayirsever bir kardesimiz verilen projeye göre tarim lisesinin binasini kendisinin yapacagini belirtti.

Ülke kalkinmasina katki vermeyi amaçlayan tarim liseleri ve ülke genelinde gerçeklesmesinde fayda gördügümüz çiftçi egitim merkezlerinin açilmasi çiftçimizin meslekleriyle ilgili egitim ve bilgilendirilmesi ve kendilerine sertifika verilmesi çok önemli bir baslangicin adimi olacaktir

. Ayrica tarimsal üretim güçlendikçe, tarimsal sanayi de güçlenecektir. Çiftçimiz ürettikçe, ülkemiz güçlenecektir.

Tohum eken eller, kazansin diyor, hepinize saygilarimi sunuyorum. Tarim ve Orman bakanligi ve ilgili kurumlarimizin 2023 yili bütçelerinin hayirli ve bereketli olmasini diliyorum”

Afyon HABERI


Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °
Pazartesi 20.8 ° / 6 °